HAR PARTIET I RYGGEN: Carl I. Hagen etterlyser norske medier og kommentatorers engasjement i saken om Max Hermansen, lederen av den anti-islamske Pegida-bevegelsen, som fikk sparken fra jobben som lærer i Oslo på grunn av holdningene sine. Hagen uttrykker støtte til Hermansen, og får følge av flere partifeller. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
HAR PARTIET I RYGGEN: Carl I. Hagen etterlyser norske medier og kommentatorers engasjement i saken om Max Hermansen, lederen av den anti-islamske Pegida-bevegelsen, som fikk sparken fra jobben som lærer i Oslo på grunn av holdningene sine. Hagen uttrykker støtte til Hermansen, og får følge av flere partifeller. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Hagen får Frp-støtte for omfavnelsen av Pegida-leder

Christian Tybring-Gjedde, Erlend Wiborg og Mazyar Keshvari er blant dem som stiller seg bak Frp-nestoren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiets gruppeleder i Oslo, Carl I. Hagen, får støtte i eget parti for en Facebook-melding hvor han uttrykker støtter til Pegida-leder Max Hermansen.

- Må Max Hermansen bli drept før befolkningen våkner når det gjelder snikislamifiseringen og den voksende ettergivenhet for press fra ulike islamske pressgrupper i skole, høyskoler, universiteter og arbeidsliv? skrev Hagen på Facebook mandag kveld.

LES OGSÅ: - Her tar du nok feil, Hagen

Blant dem som støtter Hagens melding er Frps Christian Tybring-Gjedde, Erlend Wiborg, Mazyar Keshvari og Christel Gundelach, skriver VG.

- Bakgrunnen for kommentaren til Hagen er at alt er et ensrettet løp i Norge. Det viser hvor vanskelig det er å ha et mangfold i debatten. Ytringsfriheten må også være for Max Hermansen, sier Tybring Gjedde.

Men ikke alle er fornøyd med Hagen. Rødt-leder Bjørnar Moxnes mener Hagen leverer «så solid under minstemål at det bare er trist».

- Det siste vi trenger nå er politikere som prøver å bruke en tragisk hendelse i København for å piske opp mer mistro. Kynisk sett så vet han at det tjener Frp. Når det går litt dårlig på meningsmålingene, drar han muslimkortet, sier Moxnes.

(NTB)