Hagen-forsvinningen: - Har Anne-Elisabeths telefon

Politiet har hatt Anne-Elisabeth Hagens telefon siden hun forsvant. Telefonen betraktes som et potensielt bevis.

FORSVUNNET: Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem 31. oktober i fjor. Hun er fortsatt savnet. Foto: NTB Scanpix
FORSVUNNET: Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem 31. oktober i fjor. Hun er fortsatt savnet. Foto: NTB ScanpixVis mer

VG melder at Anne-Elisabeth Hagen sin mobiltelefon ble funnet kort tid etter at hun ble bortført fra sitt hjem.

Politiet har hatt kontroll på den hele tiden, skriver avisa.

Politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt forteller til VG at mobiltelefonen betraktes som et potensielt bevis.

Har holdt tilbake

I mai uttalte Brøske til Dagbladet at politiet opplever at rykter påvirker politiets etterforskning. Blant annet kommer det informasjon om aktivitet i nærmiljøet, ulike forretningsforbindelser og familieforhold.

- Jeg vil ikke si at de forstyrrer arbeidet vårt, men det er en del av etterforskningen å vurdere slike henvendelser. Det tar tid, og det kan være er vanskelig å vite hva man kan utelukke eller ikke. Også i denne saken har vi brukt tid på tips som i ettertid har vist seg å være unødvendig, sa han den gang.

Mobilfunnet har lenge vært kjent for VG. Avisa har valgt å ikke omtale funnet etter oppfordringer fra politiet om å la være. Politiets vurdering er at omtale av mobilfunnet ikke lenger vil skade etterforskningen.

Omfattende søk

Anne-Elisabeth Hagen har vært savnet siden 31. oktober i fjor.

Det var først 9. januar i år at politiet gikk offentlig ut med saken, og siden den gang er det blitt gjennomført en rekke undersøkelser i og utenfor boligen, og i Langvannet - et vann som grenser til ekteparets eiendom.

Dagbladet har tidligere skrevet om mobilsporet. Anne-Elisabeth Hagens telefon. Klokka 09.14, samme dag som Anne-Elisabeth Hagen forsvant, var det en utgående samtale til et identifisert nummer og at det var Anne-Elisabeth Hagen som selv snakket.

Hun snakket da med et familiemedlem og det var det siste livstegnet fra Hagen.

Mistenkelige personer

Politiet har etterlyst to personer som ble observert utenfor Tom Hagens arbeidsplass samme dag som Anne-Elisabeth Hagen forsvant.

For noen dager siden opplyste politiet at jakten på disse personene avlyses.

VIL HA KONTAKT: Torsdag 10. januar gikk politiet ut med to videoer av personer som ble observert utenfor Tom Hagens arbeidsplass 31. oktober. Politiet antar at hun ble bortført på morgenen eller formiddagen samme dag, og ønsker kontakt med disse personene. Video: Politiet Vis mer

Politiets hovedteori er at kvinnen ble bortført fra huset. Politiet har bekreftet at det har kommet trusler og krav om løsepenger i form av kryptovaluta i den antatte bortføringssaken. Det har imidlertid ikke kommet noen bevis på at Hagen er i live.

Da politiet holdt sin andre pressekonferanse i forbindelse med forsvinningssaken, ble det vist fram overvåkningsbilder fra Futurum-bygget på Lørenskog den aktuelle dagen.

Her ble to menn fanget på kamera og etterlyst, formelt som vitner.

Anne-Elisabeths ektemann, investoren og milliardæren Tom Hagen, har sin arbeidsplass i Futurum-bygget.

Politiet mistenkte at personen eller personene drev spaning mot Tom Hagen og hans arbeidsplass.

De meldte seg aldri. Brøske har opplyt til VG at etterforskningen ikke har ledet til identifisering av disse to.