Hagen fyrer løs mot partikollega etter nobelkritikk

- Fantastisk at mennesker ingen har hørt om skal ha bastante meninger om hvem som skal sitte i Nobelkomiteen.

NOBELBRÅK: Carl I. Hagen er innstilt som medlem av Nobelkomiteen. Det er mange skeptiske til, også i Hagens eget parti. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
NOBELBRÅK: Carl I. Hagen er innstilt som medlem av Nobelkomiteen. Det er mange skeptiske til, også i Hagens eget parti. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det har vært friske diskusjoner i det politiske Norge etter at Frp innstilte Carl I. Hagen som medlem av Nobelkomiteen.

Mange mener Hagen er uegnet, og det blir også pekt på at Hagen som vararepresentant til Stortinget ikke kan få plass i Nobelkomiteen.

- Et sirkus

Som følge av dette ga Hagen onsdag partiets stortingsgruppe beskjed om at han ønsket å trekke seg som vararepresentant med øyeblikkelig virkning for å kunne bli valgt til medlem av Nobelkomiteen.

En av dem som har vært motstander av Hagens nobelkandidatur innad i partiet, er stortingsrepresentant Åshild Bruun-Gundersen fra Aust-Agder.

Hun sier til Fædrelandsvennen at hun mener Hagens ønske er respektløst.

- Hele denne prosessen har blitt et sirkus. Carl I. Hagen er flink til mange ting, men Nobelkomiteen passer ikke for ham, sier Bruun-Gundersen.

Hun fremmer selv tidligere stortingsrepresentant fra Vest-Agder, Åse Michaelsen, som et bedre alternativ til plassen i Nobelkomiteen. Men først og fremst mener hun at dersom Hagen får innvilget sitt ønsket om å trekke seg fra Stortinget, så vil det bety at vervet i Nobelkomiteen settes høyere enn Stortinget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer