GIR OPP: Carl I. Hagen frykter at hans kandidatur vil hindre Oslo-borgere i å stemme Frp, derfor gir han opp ordførerdrømmen. Venstres Ola Elvestuen til venstre. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
GIR OPP: Carl I. Hagen frykter at hans kandidatur vil hindre Oslo-borgere i å stemme Frp, derfor gir han opp ordførerdrømmen. Venstres Ola Elvestuen til venstre. Foto: Terje Bendiksby / ScanpixVis mer

Hagen gir opp ordførerkampen i Oslo

Frykter at hans kandidatur kan få potensielle Frp-velgere til å stemme Høyre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er fortsatt Frps ordførerkandidat, men jeg ønsker å understreke at min person overhodet ikke skal stå i veien for et godt og konstruktivt byrådssamarbeid mellom Frp og Høyre, sier Hagen til Aftenposten.

Meningsmålingene tyder på at Høyre vil gjøre et meget godt valg i hovedstaden, og hele 54 prosent av Oslo-velgerne vil ha Fabian Stang som ordfører, mens bare 3 prosent ønsker Hagen. Selv mange av Frps egne velgere vil heller ha Stang som ordfører enn Hagen.

- 22. juli endret på alt. Jens Stoltenberg og Fabian Stang gjorde en stor innsats, og styrket slik begge sine partier. Særlig Fabian har gjort en god og samlende jobb i Oslo, skryter Hagen.

Frp frykter at potensielle Frp-velgere vil stemme Høyre for å sikre at Fabian Stang fortsetter som ordfører, og Hagen avviser ikke at en stemme på Frp nå kan sies å være en indirekte støtte til Stang som ordfører.

- For oss er politikkens innhold viktigere enn verv, sier Carl I. Hagen.

(NTB)