Hagen gjenvalgt

GEIRANGER (Dagbladet): Carl I. Hagen ble som ventet gjenvalgt med overveldende flertall for to nye år som leder av Frp i formiddag. 199 stemte for, fire stemte blankt. Om to år vil Hagen ha sittet som partileder i 24 år. Det vil være ny norsk partileder-rekord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den forrige rekorden hadde Aps Oscar Torp som var leder for Ap i til sammen 22 år, og den rekorden har Carl I. Hagen hatt som mål å slå.

I sin valgtale til landsmøtet sa Hagen at han stiller for foreløpig to nye år som partileder både fordi han har lyst og fordi han ikke har merket noen utbredt eller gryende misnøye med hans ledelse av partiet.

Han minnet likevel om at den tid nærmer seg da andre må ta over partiets øverste verv, og ba partiet begynne å forberede seg på dette. Men han ville ikke si noe nærmere om hvorvidt det vil skje om to, fire eller enda flere år.

Han la ikke skjul på at han trives utmerket som partiets leder og har dessuten kommet til at det er for seint for ham å satse på en annen og ny karriere utenfor politikken.

Hagens posisjon på toppen av partiet er fortsatt totalt ubestridt og uttrykket parti-eier er mer berettiget enn kanskje noen gang.