Hagen har råd til alt

Frp-leder Carl I. Hagen er ikke knipen. - Vi har råd til både skatte- og avgiftslettelser og styrking av helsevesenet, skolesektoren, Forsvaret og kampen mot kriminalitet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiet blir Carl I. Hagens hovedmotstander i valgkampen. Han kommer til å hamre løs på partiets helse- og eldrepolitikk og utfordre både Ap og de andre partiene når det gjelder skatter og avgifter.

I dag dro han i gang Frp-ungdommens valgkamp da han holdt tale på sommerleiren til FpU. Hagen ble tatt imot nærmest som en pop-stjerne.

Budskapet var som vanlig klart: Det er bare Frp som har troverdighet når det gjelder helsepolitikk og skatte- og avgiftspolitikk.

Partiformannen sa ellers at Frp vil vurdere å legge fram sine samlede skatte- og avgiftsforslag i løpet av valgkampen, og han oppfordret de andre partiene til å gjøre det samme. Han slo også fast at Frp vil foreslå at ordningen med kjøp av operasjoner i utlandet skal gjøres permanent, inntil det ikke lenger er ventelister ved norske sykehus.

Hagen var kritisk til dem som fordeler statsrådsposter allerede før valgkampen er kommet i gang.

- Det kan hende det er fornuftig å avvente valgresultatet. Blir det flertall for Høyre, Kristelig Folkeparti og Fremskrittspartiet, bør de tre partiene komme sammen for å drøfte mulighetene for en flertallsregjering.

- Jan Petersen og Kjell Magne Bondevik er vel så voksne at de i alle fall vil forsøke å forhandle fram en plattform. Som seriøse politikere må vi forsøke å få til en forutsigbar flertallsregjering, sa Hagen.

Helsekamp

I valgkampen kommer Frp til å forsøke å svekke Aps troverdighet når det gjelder helse.

- Ap har valgt et merkelig slagord: «Hvis velferd er viktigst». Vi slår klart fast at velferd er viktigst. Hvis Ap hadde undersøkt hva partiet har stemt for i Stortinget, burde de fullføre sitt eget slagord med «stem Frp», sa Hagen.

- Hvis de andre partiene hadde vært troverdige, hadde vi ikke hatt problemer i helsesektoren. De har hatt mange muligheter til å gjøre noe med problemene. Vi vil ikke at de skal få flere muligheter. De har allerede vist at de ikke makter å gjennomføre det de lover, fortsatte han.

Hagen gjentok at Frps forslag om forbedringer er realistiske fordi partiet som det eneste i Stortinget vil finansiere dem med å redusere overskuddet på statsbudsjettet.

- Vi har råd til både skatte- og avgiftslettelser og styrking av helsevesenet, skolesektoren, Forsvaret og kampen mot kriminalitet, sa han.

Skatter og avgifter

Hagen la ikke skjul på at han gledet seg til en valgkamp der skatter og avgifter kommer til å stå i sentrum.

- Det er vi som har troverdighet i disse spørsmålene. KrF kommer nå med skatteforslag som partiet tidligere har stemplet som uansvarlige de da kom fra oss. Har Bondevik og Petersen skjønt at det er nødvendig med skattereduksjoner, så er det glimrende, men velgerne bør merke seg at forslagene som tas opp er Frps gamle forslag som de tidligere har stemt imot, sa partiformannen.

Utfordrer Petersen

Hagen utfordret Petersen til å si hva Høyre mener om nestleder Inge Lønnings karakterutspill, et utspill som er blitt avvist av flere andre fremtredende Høyre-folk. Selv var han dypt uenig med Lønning.

- Det nytter ikke å ha et så firkantet syn som Lønning. De forskjellige høyskoler og universitet må få utarbeide sine egne krav. Det er helt avgjørende hvilke utdanninger vi snakker om, sa partiformannen i sine føringer til Frp-ungdommens skolevalgkamp.

(NTB)

FLUSST MED OLJEKRONER: Partileder Carl I. Hagen legger ikke skjul på at han gleder seg til en valgkamp der skatter og avgifter kommer til å stå i sentrum.