Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hagen-hytta sperret av – igjen

Politiet har fått rettens tillatelse til å gjøre nye undersøkelser.

SPERRES: Politiet gjør nye undersøkelser i Tom Hagens hytte på Kvitfjell. Reporter: Øystein Sæthre Vis mer

Politiet har sperret av et område rundt hytta til drapssiktede Tom Hagen på Kvitfjell.

Hyttetomta er sperret av med politibånd, og døra til hytta er plombert.

Årsaken er at politiet skal gjøre ytterligere undersøkelser ved Tom Hagen og Anne-Elisabeth Hagens hytte på Kvitfjell. De er allerede i gang med å undersøke Hagen-familiens hytte ved Biri i Innlandet, opplyser politiet i en pressemelding.

SPERRET AV: Hagens hytte på Kvitfjell er nå sperret av. Foto: Privat
SPERRET AV: Hagens hytte på Kvitfjell er nå sperret av. Foto: Privat Vis mer

Politiet har fått anledning til å granske og ransake fritidseiendommene i en beslutning fra Nedre Romerike tingrett. Domstolens avgjørelse kom i går.

– På eiendommene skal politiet i hovedsak gjøre undersøkelser av uteområder, som ikke har latt seg gjennomføre tidligere, blant annet på grunn av snø og tele, sier påtaleansvarlig Haris Hrenovica i Øst politidistrikt i pressemeldingen.

– Formålet med undersøkelsene er å sikre spor som kan antas å ha betydning som bevis i saken, legger Hrenovica til.

ARVET: Denne hytta, som ligger et stykke utenfor Biri, var eid av Tom og Anne Elisabeth Hagen. I skogen til venstre på bildet ligger det en tomt som Anne-Elisabeth Hagen eide. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
ARVET: Denne hytta, som ligger et stykke utenfor Biri, var eid av Tom og Anne Elisabeth Hagen. I skogen til venstre på bildet ligger det en tomt som Anne-Elisabeth Hagen eide. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer

Arvet

Forsvunne Anne-Elisabeth Hagen tilbrakte mye tid på Kvitfjell- og Biri-hyttene sammen med sin ektemann og familien. Det var Anne-Elisabeth som i sin tid arvet Biri-hytta, og den står fortsatt formelt registrert på hennes avdøde far. Hytta var hennes særeie.

Anne-Elisabeth Hagen forsvant sporløst fra sitt hjem i Sloraveien 4 på Lørenskog 31. oktober 2018. I april i år ble ektemannen Tom Hagen pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap på sin kone.

Siden da er Hagen blitt løslatt av lagmannsretten, som i motsetning til tingretten ikke fant skjellig grunn til å mistenke ham for ugjerningen, og konkluderte med at det derfor heller ikke var noen grunn til å varetektsfengsle ham.

Juridisk diskusjon

Da politiet gjorde det klart at de ønsket å ransake Hagens bolig etter at han ble løslatt, tok Hagens forsvarer Svein Holden saken til retten, og det ble en inngående debatt mellom jurister om hvorvidt politiet hadde lov til å gjennomføre dem eller ikke.

Eidsivating lagmannsrett kom i starten av juni med sin konklusjon, der de besluttet at politiet kunne fortsette ransakingen.

Retten la avgjørende vekt på at det trolig har blitt begått en alvorlig forbrytelse i huset.

I kjennelsen den gang kom det fram at politiet mener de har funnet nye bevis av betydning for saken:

«Det er i perioden som ransakingen har pågått tilkommet bevis som politiet mener har bevisverdi, og som begrunner de undersøkelser som pågår. Hensiktsmessigheten og nødvendigheten av ransakingen og de åstedsundersøkelser som pågår er godt fundert i etterforskningsmessige hensyn», het det i gjengivelsen av politiets argumentasjon for retten.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!