Hagen i hovedrollen

Frp's velgere bryr seg ikke om organisasjonsliv og partidemokrati. De stemmer på TV-politikeren Carl I. Hagen og hans besnærende løsninger på samfunnsproblemene. Og de stoler på Hagen når han stirrer inn i TV-kameraet og bedyrer at det er til partiets beste å kvitte seg med noen ukjente lokalpolitikere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Carl I. Hagen visste hva han gjorde da han satte i gang eksklusjonssaken i Oslo-partiet. Internt bråk og manglende partidemokrati gjør lite inntrykk på Frp-velgerne. De stemmer på Hagen og John Alvheim, kortere sykehuskøer og mer oljepenger. De har knapt hørt om Dag Danielsen og vet ikke hva Frp foretar seg i Oslo bystyre.
  • Derimot har partieier Hagen igjen fått en hovedrolle på politikkens scene. Under Arbeiderpartiets landsmøte og budsjettforhandlingene i Stortinget holdt Hagen seg i Spania. Men straks blekket var tørt i budsjettavtalen mellom Ap og sentrumskameratene, kom en solbrun Hagen ut fra kulissene.
  • Han skal ha full kontroll i partiet sitt foran stortingsvalget neste høst. Støyen tar han nå, før valgkampen begynner. Og ubehaget ved støyen oppveies langt på vei av all oppmerksomheten Hagen selv får. Den trenger han i en situasjon der Fremskrittspartiet står på sidelinjen i det meste som skjer i Stortinget. Et populistisk parti lever av oppmerksomhet.
  • Jeg tror ikke Carl I. Hagen er skremt av at ikke hele stortingsgruppa i går skrev under på støtteoppropet for ham, og at enkelte har skrytt av Dag Danielsens kvalifikasjoner. Det gir et passende bilde av at romsligheten råder i Hagens stortingsgruppe.
  • Det er velgerne som betyr alt for Carl I. Hagen. Og muligheten til å komme i regjeringsforhandlinger neste høst. På den fronten har Carl I. Hagen svekket sin posisjon sist uke.