Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hagen i kjent stil

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Carl I. Hagen nekter seg ingen ting dersom han øyner muligheten for politisk gevinst, nå eller seinere. Hagens budskap til kosovoalbanerne som kommer til Norge med alt de eier i et par bæreposer, fortvilte, slitne og syke etter å ha blitt drevet på flukt fra sine hjem og sitt land på grunn av sin etniske tilhørighet, er at de ikke er velkomne hit. Ifølge Hagen burde ofrene for Slobodan Milosevics etniske rensing blitt i krigsområdet på Balkan. Norge burde heller sendt telt, klær, medisiner og penger dit, og overlatt til Europas minste og fattigste land å ta seg av de flere hundre tusen flyktningene.
  • Det skal ikke mye innsikt i forholdene på Balkan eller fantasi til for å forestille seg hvilken humanitær katastrofe og eksplosiv politisk situasjon som kan utvikle seg dersom NATO-landene fulgte Fremskrittspartiets råd og overlot flyktningproblemet til Albania og Makedonia.
  • Hagen begrunner sitt standpunkt med en saus av konstruerte og inhumane argumenter. Hvis Vest-Europa tar imot flyktningene, gjør vi akkurat det Milosevic ønsker, sier Hagen. Menneskene som forkommer i søla på grensen mellom Kosovo og Makedonia trenger hjelp og beskyttelse. De får ikke hjemmene sine tilbake om vi unnlater å hjelpe dem, og vi blir ikke ansvarlige for Milosevics ugjerninger om vi hjelper. De midlertidige flyktningene fra Bosnia ble i Norge, og kommunene vil få store problemer med å ta imot så mange flyktninger, sier Hagen. Og her er vi ved hans egentlige budskap.
  • Ja, det er krevende og problemfylt å gi mange tusen mennesker med fremmedkulturell bakgrunn og krigsopplevelser i bagasjen et nytt hjem, midlertidig eller permanent. Og når problemene oppstår, vil Carl I. Hagen si: Hva var det jeg advarte mot? - og late som om han var den eneste som forutså situasjonen.
  • Men det er han ikke. Derimot er han den eneste partilederen som satser på å slå politisk mynt på problemene som vil oppstå i kjølvannet av flyktningstrømmen fra Kosovo, i stedet for å ønske flyktningene velkommen til Norge og be partiet sitt bidra til at problemene blir minst mulige.