Hagen i ny Orkla-strid

Orkla-styreformann Stein Erik Hagen har lempet ut selskaper for over 25 milliarder kroner. Nå får han hard kritikk.

OPPGJØR: Her er Orkla-storeier Stein Erik Hagen (t. h.) og daværende konsernsjef Finn Jebsen sammen under en eierskapskonferanse hos nærings- og handelsministeren i 2004. Nå har de to røket sammen i et oppgjør om hvordan Hagen styrer Orkla. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
OPPGJØR: Her er Orkla-storeier Stein Erik Hagen (t. h.) og daværende konsernsjef Finn Jebsen sammen under en eierskapskonferanse hos nærings- og handelsministeren i 2004. Nå har de to røket sammen i et oppgjør om hvordan Hagen styrer Orkla. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På slutten av Dagblad-eier Jens P. Heyerdahls konsernsjefperiode på begynnelsen av 2000-tallet, var Orkla herjet av vedvarende maktkamp. Nå er det ny strid om selskapet.

Torsdag erklærte Orklas styreformann Stein Erik Hagen og tidligere Orkla-sjef Finn Jebsen hverandre krig i hver sin avis — samtidig.

Bunn-nivå Som styreformann har Hagen solgt ut selskaper med mange tusen ansatte. Blant selskapene som er solgt, finner vi Orkla Media, Orklas skoger og vannkraftverk, og nå sist Elkem som ble solgt til Kina for 12 milliarder. Samlet salgspris er godt over 25 milliarder kroner.Med bare 5000 ansatte i Norge, av 27700 totalt, har Orkla nå nådd et historisk bunn-nivå.

Samtidig er aksjekursen mer enn halvert siden 2007, etter massive investeringer i solenergiselskapet Renewable Energy Corporation (REC).

- Svertekampanje «Industriell anoreksi» Det «virker som om styret prioriterer kortsiktig høsting og industriell anoreksi», skrev Finn Jebsen i en kronikk som sto i Aftenposten på torsdag. Jebsen, som ble presset ut av Orkla i 2005, skriver at Hagen har mislyktes som styreformann.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer