Hagen i pris- krangel

Stein Erik Hagen krever hele ni milliarder kroner for ICA-aksjene. Prisen står fast.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I går sa ICA-kjøpmennene et endelig nei til den mektige norske matmilliardæren, som signaliserer at prisen står fast. ICA Förbundets (IFAB) leder Claes-Göran Sylvén anser seg nå som ferdig med Hagen.

-  Helt urealistisk, raser Sylvén.

Ballen er nå sparket videre til nederlandske Ahold, som er tvunget og beredt til å kjøpe aksjeposten - men ikke til enhver pris.

Nederlenderne har tre uker på seg til å fatte en beslutning. Dersom ikke forhandlinger fører fram, skal det brukes en spesiell prosedyre for å sette prisen. Skadeskutte Ahold har sitt å slite med. Selskapet må redusere gjelda fra over 60 milliarder kroner til 46 milliarder innen neste år.

-  Vi kan bare vente på et tilbud, sier Ahold-sjef Anders Moberg.

Fikk viljen sin

Like etter at kjøpmann Stein Erik Hagen 5. mai i år kunngjorde at han ville selge eierandelen i ICA, gjorde han det klart at han ønsket seg inn i Orkla-styret. Som stor-aksjonær i ICA og storkunde i Orkla hadde styrerommet til da vært stengt for Hagen.

25. mai ble Christen Sveaas ryddet ut til fordel for Hagen. Valgkomiteens leder Harald Arnkværn mente det ikke var grunn til å vente ettersom eierforholdet i ICA syntes å være avklart.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.