Hagen jubler, Jens sturer

Arbeiderpartiet fortsetter tilbakegangen, mens Fremskrittspartiet er nær historisk rekordnotering. Høyre får en smell etter forrige måneds framgang. Ellers er det liten bevegelse blant velgerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jens må snu trenden

Det viser den ferske meningsmålingen MMI har gjort for Dagbladet og NRK. Arbeiderpartiet har med sine 31,9 prosent en oppslutning på samme nivå som i de siste månedene med Thorbjørn Jagland som statsministerkandidat. De to siste månedene har partiet opplevd en ren velgerflukt. Partiet lekker til alle sider, men Fremskrittspartiet har kapret flest frafalne Ap-velgere.

Regjeringspartiet har nærmest katastrofal dårlig oppslutning blant de yngste velgerne.

For det er Carl I. Hagen som nok en gang er månedens seierherre med en framgang på 1,2 prosentpoeng. Nå passerer hans parti igjen 20-prosentgrensen. Det skjedde også et par måneder i fjor vår. Fremskrittspartiet er nå uten utfordrere i kampen om å være landets nest største parti.

Det ligger faktisk bare 11 prosentpoeng bak Arbeiderpartiet, så utrolig det enn lyder.

Det er Høyre som har gått mest tilbake siste måneden med 2,3 prosentpoeng. Jan Petersen har fått en reaksjon fra det store hoppet på forrige måling. Høyre har ikke klart å holde grepet på sine nye velgere. Men samlet står høyresiden i norsk politikk sterkere enn på lenge. Det blåser en enda sterkere høyrevind over landet i dag enn i Kåre Willochs velmaktsdager.

Det er ellers verdt å merke seg at Kristelig Folkeparti ikke får uttelling for Kjell Magne Bondeviks popularitet og posisjon som statsministerkandidat.

Målingen er utført blant 869 velgere i tidsrommet 27.-30.juni.