Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hagen kaller Haga inn på teppet

Krever redegjørelse fra statsråden i Stortinget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Dette ser ikke bra ut. Jeg kommer til å ta den opp denne saken med kontroll- og konstitusjonskomiteen på tirsdag. Jeg vil ha en grundig redegjørelse fra statsråden på avtalen med Eli Arnstad, sier Carl I. Hagen (Frp) til Aftenposten.no.

Olje- og energidepartementet innrømmer at de har brutt loven om offentlige anskaffelser da de inngikk den gullkantede kontrakten med Åslaug Hagas partifelle Eli Arnstad.

Kontrakten gir Arnstad opp til en halv million kroner for å jobbe én dag i uken og ble inngått uten anbudsrunde, som det er krav om i staten.

- Arnstad har fått skyhøy lønn uten at oppdraget er utlyst. Vi vet ikke hva slags spesielkompetanse hun har på området, og i tillegg er hun en partifelle av statsråden, sier Hagen til Aftenposten.no.

Per-Kristian Foss (H), som også sitter i kontroll- og konstitusjonskomiteen, mener Haga bør trekke hele avtalen med Arnstad.

Han sendte i går et brev til Haga der han ba om en redegjørelse og spurte om Haga mener Arnstad-avtalen er i tråd med regelverket. Dersom Haga innrømmer feilen og trekker avtalen mener han det ikke er nødvendig med sak i Stortinget.

Han er oppgitt over at rett før Arnstad-saken ble kjent i går, var fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys (SV) i Stortinget og lovet å fremme en sak om hvordan Regjeringen kan bli bedre på å ikke bryte anbudsreglene.

PARTIFELLER: Åslaug Haga må redegjøre for hvordan og hvorfor hun ansatte Eli Arnstad som konsulent med en årslønn på nesten 500.000 kroner. Foto: Scanpix
PARTIFELLER: Åslaug Haga må redegjøre for hvordan og hvorfor hun ansatte Eli Arnstad som konsulent med en årslønn på nesten 500.000 kroner. Foto: Scanpix Vis mer
image: Hagen kaller Haga inn på teppet
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media