- Hagen kan snu igjen

Jens Stoltenberg ber det norske folk om å stemme for forutsigbarhet i politikken, og ikke vingling med en borgerlig regjering, støttet av Carl I. Hagen som skifter mening fra fredag til mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet.no): Arbeiderpartiets sentralstyre har satt opp en erklæring for en ny kurs, som skal være innenfor det SV og Sp kan gå god for i valgkampen.

- Velgerne trenger klare svar og klare alternativer, ikke spekulasjoner på hva de kanskje vil få. De tre regjeringspartiene vil være avhengig av støtte fra Fremskrittspartiet. Jeg vil kun fokusere på vårt alternativ som flertallsregjering sammen med SV og Senterpartiet, sier Jens Stoltenberg til Dagbladet.no.

Han nekter å kommentere spørsmål om en ren Ap-regjering, som følge av en mulig Frp-blokkering for Bondevik-regjeringen.

- Nytt Frp-problem

Stoltenberg mener det siste utspillet fra Carl I. Hagen vil kunne bli et nytt problem for Hagen selv, og Fremskrittspartiet.

- Hagen har prøvd å bli et troverdig alternativ sammen med de borgerlige partiene. Nå orker han ikke det lenger, men løper bort fra ansvaret. Hagen var snill med regjeringen og Kjell Magne Bondevik på fredag, men mandag vil han kaste Bondevik. Vår erfaring med Hagen tilsier at han kan snu igjen, før valget, sier Stoltenberg.

- Trygghet

Arbeiderpartiet lover en mer aktiv politikk for å få ned arbeidsledigheten, en gjeninnføring av ungdomsgarantien som skal sikre arbeid for de under 25 år og en styrking av stillingsvernet i arbeidslivet.

MARSJKLARE:Med trompetfanfare av Tore Pettersen på Torget i Bergen har Jens Stoltenberg og Arbeiderpartiets politiske håp for Bergen, Anne Grete Strøm-Erichsen, startet sin marsj mot regjeringsbygget. Foto: Oddmund Lunde
MARSJKLARE:Med trompetfanfare av Tore Pettersen på Torget i Bergen har Jens Stoltenberg og Arbeiderpartiets politiske håp for Bergen, Anne Grete Strøm-Erichsen, startet sin marsj mot regjeringsbygget. Foto: Oddmund Lunde Vis mer

Partiet vil motarbeide frislippet av privatskoler, arbeide for gratis skolemåltid med sunn mat, og øke bevilgningene til kultur, kommuner og sykehusene.

Med Stoltenberg som statsminister kan oljeselskapene trygt budsjettere med større aktivitet i Barentshavet.

- Tida er kommet for å styrke det vi skaper sammen, framfor å gi nye og store skatteletter. Vi vil ha en flertallsregjering som kan gi Norge trygghet, langsiktighet og forutsigbarhet, istedet for nye år med vingling og usikkerhet, sier Jens Stoltenberg.