Hagen kan tape andreplassen

Dersom Dag Danielsen blir ekskludert fra Fremskrittspartiet, mister Frp plassen og privilegiene som Stortingets nest største parti.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvor sterkt Carl I. Hagen enn måtte ønske å bli kvitt Danielsen, kan dette faktum tale for en mildere reaksjon. Mye tyder på at Hagen hele tida har vært innstilt på å suspendere Danielsen. Men om Danielsen slipper med suspensjon, er Hagen avhengig av at Danielsen ikke melder seg ut i protest. I dag har både KrF og Frp 25 stortingsrepresentanter hver. Men Frp hadde flere velgere ved valget i 1997 og fikk derfor plassen som nest største parti.

Det er en posisjon Carl I. Hagen er ekstremt opptatt av. I alle viktige debatter i Stortinget har Frp førsteinnlegget blant opposisjonspartiene.

Partienes størrelse påvirker også romfordelingen på Stortinget. Carl I. Hagen insisterte på å få det store kontoret til Jan Petersen da Frp ble større enn Høyre etter 1997-valget. Frp overtok også det store grupperommet i 4. etasje. I teorien kan begge deler ryke hvis Dag Danielsen går ut. Helt sikkert er det at Kjell Magne Bondevik vil gjøre et nummer av at KrF er blitt landets nest største parti. Hans Brattestå, Stortinget direktør, fastslår at en avskalling i Frp's gruppe vil få konsekvenser for Stortingets sammensetning. - Og dersom to representanter til skulle gå ut, havner Frp også bak Høyre, påpeker Brattestå.