Hagen kaster bensin på bålet

Carl I. Hagen vil ha stabile bensinpriser, helst på åtte kroner literen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GJØVIK (Dagbladet): I går var bensinprisene høyest på forsiden av Finansavisen. Der spådde man 12 kroner literen til uka. Langs E4 på vei mot Gjøvik, hvor Hagen skulle holde valgtale, varierte prisene fra kr. 10,38 til kr. 11,24. Jo nærmere Hagens stand vi kom, jo høyere ble prisene.

Med sedvanlig teft hadde han plukket opp nyhetene om svimlende oljepriser, svulmende statskasse og Shells siste prisøkning til 11,32 pr. liter bensin. Det unnet han ikke folket i selveste Vazelina-land.

-  100 milliarder mer

-  Dere er verdens mest tålmodige folkeslag. I fjor inngikk vi budsjettforlik med regjeringspartiene. Det baserte seg på en oljepris på ca. 240 kroner fatet og en anslått bensinpris på kr 10,20.

-  Siden har oljeprisen steget til 340 kroner per fat. Staten vil få 100 milliarder kroner mer i inntekter.

-  Men hva får dere? Det norske folk? Bilistene?

Hagen lar spørsmålet henge litt i regnværet, før han gir svaret.

-  Ingenting! Det dere får, er en bensinpris som er mer enn én krone høyere enn det som ble lagt til grunn i statsbudsjettet. I dag hørte vi nyheten om at Shell går opp til 11,32 kroner pr. liter. Det kan dere takke Kjell Magne Bondevik, Jens Stoltenberg og Åslaug Haga for.

<strong><b> KLASSISKE LØFTER:</strong> </b>I går gikk Carl I. Hagen over til sine klassiske valgløfter i møte med velgerne på Gjøvik: billigere bensin, bedre eldreomsorg og bedre helsetjenester. Foto: Kristin Svorte
KLASSISKE LØFTER: I går gikk Carl I. Hagen over til sine klassiske valgløfter i møte med velgerne på Gjøvik: billigere bensin, bedre eldreomsorg og bedre helsetjenester. Foto: Kristin Svorte Vis mer

-  Fremskrittspartiet vil ha stabil bensinpris. Hvis oljeprisen går opp, bør vi redusere avgiften tilsvarende. Vi kunne holdt bensinprisene stabile på 10,20 ved å redusere avgiftene med 3,2 milliarder. Men det vil ikke de andre.

-  Gjør opprør!

Tilhørerne er forsiktige med applausen. Gjesten fra Oslo synes åpenbart de er litt for lydige.

-  Dette burde dere gjøre opprør mot. Det er enkelt. Det er bare å bruke Frp\'s stemmeseddel den 12. september.Hagen vet at bomstasjoner er et hett lokalpolitisk tema.

-  I Sverige har de bare én bomstasjon. Og den ligger ved Svinesund. Hvem tror dere betaler bomavgiftene? Det er nordmenn som drar til Sverige for å handle billig.

Været letner. Hagen skinner som en sol.

-  De andre partiene har aldri råd til å bygge veier. Men opera og konserthus har de råd til.Eldreomsorgen har de verken råd til eller styring med, skal vi tro Hagen.

-  Dere er lurt av Jens Stoltenberg, Kristin Halvorsen, Dagfinn Høybråten og de andre. De later som om de har noe med eldreomsorgen å gjøre. Men de har ikke det. De har overlatt den til kommunene. Og kommunenes kasser er bunnskrapte.

-  Bare hvis staten finansierer eldreomsorgen har staten et verktøy. Vi vil flytte eldreomsorgen fra kommunene til Rikstrygdeverket, og dermed til de lokale trygdekontorene.

-  På den måten vil vi sikre at alle eldre i hele landet får de samme rettigheter uansett kommuneøkonomi.

Gammelt revytricks

Plutselig roter Hagen i lomma på Frp-allværsjakka. Det piper i mobiltelefonen. Han tar den og bruker et gammelt revytricks.

-  Er det deg, Jens? Vi skal jo møtes til duell i morgen. Da vil jeg utfordre deg på dette.Publikum humrer. Hagen advarer dem mot å tro alt som står i pressen. Og dessuten være obs på alt som ikke står der. Ingen hadde skrevet om Frp\'s syn på finansieringen av eldreomsorgen, som var Hagens utspill dagen før.

-  Det eneste pressen var opptatt av var regjeringssituasjonen.

I går ville han ikke si noe om Bondeviks overlevelsesmuligheter. Det holder åpenbart å gjøre det en gang i måneden. Sånn at vi vet at han er der. Nå er det valgkamp, og han øser i stedet ut sine valgløfter: litt til bilistene, litt til de eldre og litt til de syke.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer