Hagen kom ikke

Carl I. Hagen møtte ikke opp da partene i eksklusjonsstriden møttes i retten i dag morges. Til Dagbladet.no sier Hagen at han ikke vil bidra til mediesirkuset brødrene Danielsen har stelt i stand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saken ble første gang publisert 09.55

Per Danielsen holdt i formiddag sitt innlegg i saken om eksklusjonsstriden i FrP.

- Dette er en ren kafka-prosess mot de suspenderte, sa Danielsen i innlegget, som i all hovedsak var en ren tidsbefestelse av hva som har skjedd i saken.

Sirkus

Carl I. Hagen sier til Dagbladet.no at han mener han ikke burde delta i rettssalen.

- Jeg vil ikke bidra til å gjøre sirkuset til brødrene Danielsen større enn det det allerede er. Jeg synes ikke dette er noe jeg trenger å møte opp på. Det er juristene som skal avklare denne saken, og da trenger ikke jeg sitte og se på.

Hagen avviste at hans oppførsel kan bli oppfattet som arrogant.

- Det kan jeg virkelig ikke skjønne. Da vi ville diskutere denne saken ble vi møtt av advokater. Det er ikke vi som har opptrådt arrogant i denne saken.

Etter det Dagbladet.no erfarer, vil Hagen ikke møte i retten verken i dag eller i morgen.

Sterk prosedyre

Da advokat Cato Schiøtz var ferdig med sin innledningsprosedyre var det klart at de ekskluderte og suspenderte vil kjøre hardt på at reaksjonen fra partiledelsen i FrP var personstyrt og ikke saklig.

Schiøtz la i sin prosedyre vekt på at de suspenderte alle fikk det samme brevet med bud om eksklusjon og suspensjon. Dette skjedde til tross for at partiledelsen har sagt at de ga hver sak individuell oppmerksomhet, og at alle klagene og redegjørelsene var blitt overveid. Schiøtz vil med dette bevise at suspensjonen allerede var avgjort til tross for at det var kommet inn klager og redegjørelser.

Stemningen i rettssalen var tidivs munter, men det var tydelig at de seks saksøkerne reagerte på at ingen fra partiet møtte opp. Generalsekretær Geir Mo var tilstede, men opptrådte ikke på vegne av partiet.

Stor interesse

Presseoppbudet var voldsomt da saken som nå ryster ved grunnvollene i norges nest største parti startet i dag.

På den ene siden står de ekskluderte og en mengde advokater. På den andre står partiledelsen, anført av generalsekretær Geir Mo.

Før saken ble startet i dag var det forventet at FrP-lederen ville være til stede under høringen, og det vakte stor undring blant de fremmøtte pressefolkene da dørene til rettsalen i Oslo Tinghus stengte klokken 09.30 uten at Hagen var kommet.

Før rettsaken sa Dag Danielsen sa til Dagbladet.no at han var veldig spent.

- Jeg er veldig spent. Jeg har aldri vært i retten før.

Han understreket sine grunner for å saksøke partiet sitt.

-Jeg kjemper om retten til å stille på valg. Det er en rett alle har, men som jeg har blitt fratatt.

Saken som startet i dag skal avklare om eksklusjonene og suspensjonene i FrP er verdig en behandling i rettssystemet. Det er forventet at byfogd Lars Borge-Andersen vil komme med sin kjennelse på mandag.

UTEN MOTSTAND: Dag Danielsen fikk ikke se Carl I. Hagen i rettsalen i dag.