Hagen: Kreftsvulst-uttalelse ikke personlig ment

Fremskrittsparti-formann Carl I. Hagen beklager hvis enkeltpersoner har følt seg støtt av hans uttalelse om en «kreftsvulst» i Oslo Frp. Advokat Per Danielsen vil vurdere om denne beklagelsen kan godtas.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokken 15.00 tirsdag kom det en telefaks fra partiformann Hagen inn til Per Danielsens kontor. Hvis de utstøtte Frp-politikernes advokat ikke hadde fått noe svar innen den tidsfristen, varslet han at det vil kunne bli iverksatt rettslige skritt.

I faksen skriver partiformann Carl I. Hagen at hans uttalelse om «kreftsvulst» ikke var rettet mot noen av Per Danielsens klienter, men mot ukulturen i Oslo Frp. Han beklager hvis noen enkeltpersoner har følt seg støtt av uttalelsen, og sier at den ikke er myntet på enkeltpersoner.

Vurdere

- Vi må vurdere om dette holder. Det er ingen tvil om hvordan denne uttalelsen måtte oppfattes uansett. Men vi må ta med i vurderingen hva Carl I. Hagen sier at han har ment, sier Per Danielsen til NTB.

- Dette er forsøk på å bruke norsk rettsvesen i en politisk kamp, sier Frp-formann Carl I. Hagen i en pressemelding.

Hagen understreker at uttalelsen var et språklig velkjent bilde på de problemene organisasjonen har stått overfor.

- Jeg håper med dette at det nå er slutt på advokat Danielsens utallige forsøk på å bruke norsk rettsvesen i en politisk kamp, sier Hagen.

(NTB-Tone Hertzberg)

Advokat Per Danielsen og hans bror Dag Danielsen, fikk i dag en beklagelse fra partiformann Carl I. Hagen.FOTO: SCANPIX