Hagen krever redegjørelse

Carl I. Hagen mener de parlamentariske lederne bør få en orientering om statsministerens helse etter at Bondevik i går ble sykemeldt for en ny uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Av og til er det nødvendig at noen offentlig stiller de spørsmålene som mange stiller seg privat, sier Fremskrittsparti-lederen.

Hagen får liten oppslutning om sitt syn. Krassest reagerer SVs Kristin Halvorsen. - Usmakelig, sier hun om Hagens utspill.

Carl I. Hagen sier til Dagbladet at han ikke har noen bastant oppfatning av hvordan en eventuell orientering skal foregå:

- Skiller klart

- Men jeg vil i dag kontakte KrFs parlamentariske leder Einar Steensnæs og drøfte situasjonen med ham, sier Hagen.

Hagen understreker at han skiller klart mellom privatpersonen Kjell Magne Bondevik og den helsemessige styrke statsministerstillingen krever.

- Hvis en persons helse er slik at vedkommende blir syk av sitt arbeid, bør situasjonen drøftes, sier Hagen. Som eksempler viser han til at man ikke bør være trailersjåfør hvis man ikke tåler motgående trafikk, eller kranfører hvis man har høydeskrekk.

Må tåle press

- En statsminister må tåle press, kunne si nei, og ta vanskelige avgjørelser, kort sagt være beslutningsmessig på topp i vanskelige, og i verste fall, krisepregede situasjoner, sier Hagen. Hagen sier at Bondevik etter hans vurdering ikke har vært utsatt for spesielt stort arbeidspress, tatt i betraktning at han er landets statsminister, og at særlig ordlyden i den første pressemeldingen om hans sykemelding kunne tyde på at han er svak for press.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer