Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hagen krevergaranti fra KrF

Frp-formann Carl I. Hagen krever en garanti fra regjeringen om at reglene for kontantstøtte ikke skal endres i inneværende stortingsperiode. Han mener Valgerd Svarstad Haugland skaper tvil om ordningen, og truer med å trekke sin støtte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi vil ikke at hun skal gå til Ap og endre reglene etter et års tid. Vi vil derfor ha en forpliktende avtale med regjeringspartiene om at endringer av reglene ikke gjennomføres i denne perioden, med mindre de partiene som er avtalepartnere er enige om det. Jeg vil altså låse regjeringen til de prinsipper vi er blitt enige om, sier Hagen til Dagbladet.

Hagen mener Valgerd Svarstad Haugland skaper tvil om ordningen gjennom uttalelser i pressen.

Mer tid eller lik rett?

I et intervju med Aftenposten søndag svarer Svarstad Haugland at ordningens viktigste formål er at foreldrene skal få mer tid til barna, - ikke prinsippet om rettferdig tildeling av statlige midler.

- Det er i strid med det Bondevik-regjeringen inviterte Høyre og Frp til samtaler på. For oss har det hele tiden vært den økonomiske likebehandling av småbarnsforeldre som har vært hovedprinsippet, uavhengig av hvordan foreldrene løste sine omsorgsoppgaver. Foreldre som mottar kontantstøtte må fritt kunne velge om de selv vil være hjemme med barna, eller om de vil bruke dagmamma eller praktikant, sier Hagen.

- Men dette går jo regjeringen inn for?

- Jeg trodde at de tidligere uklarheter fra barne og familieministerens side var ryddet av veien da vi fikk høringsnotatet. Men så kommer hun på nytt med uttalelser i intervjuer som skaper tvil om både ordningen og regjeringens holdning.

- Hun sier blant annet at hun må se nærmere på reglene, dersom konsekvensen av kontantstøtten blir at flere foreldre velger noe annet enn barnehage. Det er uttrykk for samme formynderholdning som vi er vant med fra Ap.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!