Hagen liker ikke kritikernes svar

Frps partileder Carl I. Hagen liker ikke kritikken mot ham fra en rekke diplomater. Han mener også han ikke får slippe til med tilsvar i mediene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ambassadørene fra Pakistan, Indonesia, Egypt og Marokko og chargé d'affair fra Tunisia, tar avstand fra Frp-lederens utfall mot den muslimske tro.

«Hagen har fornærmet 1,3 milliarder muslimer og krenket de prinsipper om toleranse og frihet som det norske samfunn er bygd på», skriver ambassadørene i et brev i Aftenposten.

I en tale hos menigheten Levende Ord i Bergen forrige uke gikk Frps partileder Carl I. Hagen til angrep på religionsstifteren Muhammed og anklaget ham for å være inspirator for terrorister. Ambassadørene mener språkbruken er uverdig og upassende for en politiker i Hagens stilling.

- Ambassadørene blander seg inn i indre forhold i Norge. Jeg reagerer også på at de påberoper seg å snakke på vegne av alle muslimer, sier Hagen.

Han er også kritisk til medias dekning av saken.

- Ambassadørene ville ikke stille opp i NRKs innslag om saken, men anklagene mot meg ble referert på Dagsrevyen. Hvorfor fikk ikke jeg da stille opp og svare på anklagene? spør Hagen.

(NTB)