Hagen lover bevis

Carl I. Hagen lover at han allerede på mandag skal dokumentere hver eneste påstand om Victor Normans brudd på regelverket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hagen og Norman braket i går sammen på NRK Dagsrevyen. Det endte med at Frp-formannen tok opp hansken fra statsråden om å dokumentere at Norman urettmessig har fått utbetalt opp mot 100000 kroner.

Hagen mener blant annet at nesten ingen av lunsjene og middagene Norman har hatt med sin egen politisk ledelse i regjeringskantina og ute på byen skal dekkes av skattebetalerne.

Totalt er det 42000 kroner.

Tipper på trøbbel

- Når man trekker fra to regninger som jeg er litt usikker på, blir sluttsummen om lag 30000 kroner. I tillegg kommer alt det andre som jeg nå skal gå detaljert gjennom på mandag. Det blir et langt brev, forsikrer Hagen.

- De fleste beløpene på Normanns liste er greie, noen er tvilsomme, og noen er det ikke fnugg av tvil om. Norman kan ikke både heve diettpenger og ha «arbeidslunsj med den politiske ledelsen», som er en gjenganger. Det har han ikke lov til, fastslår Hagen, som ikke blir overrasket hvis det viser seg at Norman har store problemer innad i departementet.

- Ansatte i departementene må skjermes mot statsråder som Norman. De må slippe å begå feil fordi statsråden presser dem til det. Vi må ha et regelverk som gjør embetsverket i stand til å si til sin statsråd at «nei, denne regningen kan du ikke belaste skattebetalerne med», sier Hagen.

- Mener du at Norman har presset sitt embetsverk til å bryte gjeldende regelverk?

- La meg si det slik: Norman har erkjent at det er begått feil. Noen i embetsverket har jo godtatt at skattebetalerne skal betale det Norman sjøl skulle betalt.

- Fæl periode

Hagen reagerer på at Norman i går sammenliknet ham med beryktede Joseph McCarthy, som spredte frykt i 50-åras USA med sin jakt på kommunister.

- Jeg har lest om McCarthy-tida. Det var en fæl periode. Når Norman sammenlikner seg med ofrene for den, synes jeg professoren avslører manglende kunnskap om historien, sier Hagen.

- Jeg har aldri opplevd maken i mine 25 år i politikken. Når han angriper meg, angriper han faktisk kontrolløren. Det er det samme som da Enron-sjefene gikk til angrep på revisorene, sier Hagen, og fastslår:

- Det forbauser meg at han fortsatt er statsråd.