Hagen mobber TV-motstanderne

For første gang avslører Frp-leder Carl I. Hagen sine virkemidler for å ta knekken av sine TV-motstandere. Blant virkemidlene inngår bevisst mobbing.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Før studiolysene slås på har allerede partileder Carl I. Hagen gått i bokseringen for å slå knockout på sine motstandere. Virkemidlene strekker seg fra spydige bemerkninger om sminken til bevisst mobbing. I den ferske rapporten Medienedslag i norsk flyktningepolitikk forteller Hagen åpent om hvordan han aktivt bekjemper motstanderen med andre virkemidler enn fakta. Det er avisen Vårt Land som bringer utdrag fra rapporten i dag.

Kritiserte Valgerds sminke

«Det dreier seg om å psyke ned konkurrenten. Når vi drikker kaffi før sendingen driver jeg bevisst mobbing av andre», sier Hagen i rapporten.

Han innrømmer blant annet at han en gang kommenterte utseendet til til Valgerd Svarstad Haugland for å gjøre henne usikker.

«Jeg opptrer selvbevisst: Nå er du nervøs nå, Valgerd, ikke sant, den sminken er ikke helt bra, jeg tror ikke det går helt fint, gå på sminkerommet en gang til. De andre blir nervøse og fremstiller meg som veldig selvsikker.»

Hagen presiserer til Vårt Land at ordet mobbing må settes i anførselstegn. Han mener det dreier seg mer om erting og et spøkefullt forhold mellom kolleger.

Hagen mot resten

Hagen bruker kroppspråket sitt for å få debatten til å handle om Hagen mot resten.

«Hvis en annen sier noe jeg syns er heldumt, rister jeg oppgitt på hodet...Jeg signaliserer til publikum når jeg er enig, altså jeg formidler mitt budskap og jeg signaliserer når jeg er uenig. Jeg får mer oppmerksomhet. I noen sammenhenger sitter jo folk og ser på meg istedet for han som snakker. Jeg får oppmerksomheten bort fra mine konkurrenter og er såpass levende at alle andre irriterer seg og angriper meg. Så debatten dreier seg om Hagen mot resten. Og det er bevisst.»

Husker ikke

Svarstad Haugland kan ikke huske episoden der Hagen skal ha kommentert sminken.

- Enten har han ikke sagt det. Eller så har det gått inn det ene øret og ut det andre. Så min psyke har han ikke tatt, sier KrF-lederen. Hun mener det er beklagelig om Hagen bruker samme taktikk på mer uerfarne politikere.
Men ifølge Hagen er han 'snillere' med debatanter som ikke er vant til han.
Han sier han bruker bevisst mobbing mot folk som er på hans nivå.

(Dagbladet :på nettet)

LETT HODERYSTENDE:</B> Carl I. Hagen avslører nå at han bevisst forsøker å irritere TV-motstanderne med lett hoderystning og protester .