- Hagen nærmer seg korrupsjon

Fikk 100.000 i honorar av Se og Hør da bladet kjempet for momsfritak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no/NTB): Inge Lønning (H) og Olav Gunnar Ballo (SV) mener Carl I. Hagen beveget seg i gråsonen for korrupsjon da han mottok 100.000 i honorar av Se og Hør samtidig som bladet kjempet for momsfritak.

I 2003 fikk Hagen 100.000 kroner for å vise fram huset han skulle selge i Se og Hør. Samtidig kjempet Se og Hør for momsfritak.

Svein Roald Hansen (Ap) i kontroll- og konstitusjonskomittéen på Stortinget sa i går til Dagbladet.no at Hagen hadde opptrådt uklokt i saken.

- Han fikk vel 100 000 for å vise frem huset sitt. Det er ikke en sak for komittéen, men kanskje noe Stortingets presidentskap bør se nærmere på.

Stortingets president Torbjørn Jagland var i går på reise og kunne ikke kommentere saken overfor Dagbladet.no.

Foreslo momsfritak

I dagens VG reagerer andre politikere i presidentskapet mot Hagens rekordhonorar.

- Dette er så nært korrupsjon som det går an å komme. Det er umulig å vite hva slags motiv som har drevet Carl I. Hagen, om det er helt uegennyttige motiv eller om det er å gi tilbakebetaling til Se og Hør. Det vil hefte ved han at han er kjøpt og betalt av Se og Hør, sier Olav Gunnar Ballo i Stortingets presidentskap til VG.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer