Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hagen om tilregnelighets-spørsmålet: - Han visste godt hva han gjorde og bør få sin straff

Frp-nestoren var glad for at han slapp å vitne, men delte sine meninger i DBTVs studio.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den tidligere Frp-lederen Carl I. Hagen skulle opprinnelig vitne i straffesaken mot Anders Behring Breivik i dag. Han var innkalt av forsvaret til terroristen, men ble frafalt i går kveld.

Likevel gjestet Hagen DBTVs studio der han sa klart fra hva han mente om at forsvarerne til Breivik hadde satt ham på vitnelista.

 KLAR TALE:  Carl I. Hagen sa klart fra om hva han mente da han snakket med DBTV i dag. Her fra Frps landsmøte i 2011. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
KLAR TALE: Carl I. Hagen sa klart fra om hva han mente da han snakket med DBTV i dag. Her fra Frps landsmøte i 2011. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Det synes jeg var meget ubehagelig, de ba meg om en samtale, men jeg sa at jeg ikke var interessertt i det hele tatt, men i stevningen jeg fikk fra Oslo statsadvokatembetet sto det at jeg kunne få bøter og fengselsstraff om jeg ikke møtte, sier Hagen.

- Skal ta det opp politisk I ettertid har han fått vite at han trolig kunne ha protestert, og sluppet unna vitnemålet tidligere.

- Og hvorfor står det ikke mer om det i brevet fra statsadvokatembetet. Litt mer om hva slags muligheter jeg har og litt mer informasjon til en stakkars borger som ikke er toppjurist, sier Hagen og gjør det klart at han vil ta opp dette politisk.

 - Utilregnelig:  Carl I. Hagen er ikke i tvil om at terroristen Anders Behring Breivik er utilregnelig. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
- Utilregnelig: Carl I. Hagen er ikke i tvil om at terroristen Anders Behring Breivik er utilregnelig. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer

- Jeg kan ikke akseptere at det blir gitt så dårlig informasjon, sier han.

- Kan ikke si at han var utilregnelig Hagen mener retten burde ha grepet inn og stoppet flere av vitnene forsvaret har kalt inn. Den frittalende politikeren mener både skyld- og tilregnelighetsspørsmålet allerede er avgjort.

- Det er klart at han var tilregnelig, sier Hagen og viser til de mange årene med målrettet planlegging Breivik gikk gjennom uten å bli tatt.

- Man kan ikke si at han var utilregnelig, han visste godt hva han gjorde og bør nå få sin straff. Det norske folk bør spares for å se denne massemorderen i frihet igjen, sier Hagen.

Se hele intervjuet med Hagen i videoen øverst i denne saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling