Hagen på valgturné

Carl I. Hagen drev valgkamp i indre Buskerud i går  uten å nevne ordet innvandring  uten å bli angrepet av demonstranter  og uten manus. Det siste er det vanlige. Men som en kollega sier: -Han har jo det enkleste budskapet også...

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Ærede velgere», er Carl I. Hagens ydmyke tiltaleform til dem som er kommet for å høre ham, hva enten han opptrer på Søndre Torg i Hønefoss, Åmot-senteret i Modum eller i parken i Kongsberg.

Deretter peiser han på med en gjennomgang av noen av Frp's hovedsaker, uten å lete etter ordene, eller tilsynelatende glemme noen av poengene. Han er Norges mest profesjonelle politiske taler.

Hovedbudskap

- De andre partilederne rekker'n ikke til navvær'n engang, fastslår Frp's ordførerkandidat i Kongsberg, Brit Strandrud, som er glad for å ha partilederen på besøk annet hvert år, når det er valgkamp.

Hagens hovedbudskap i går var bl.a. mindre makt til politikere og byråkrati, og mer makt til velgerne og enkeltmennesket. En slik utvikling vil vi få hvis det blir valgt inn flere Frp-ere i kommunestyrer og fylkesting, for de har i utgangspunktet en ja-holdning, til forskjell fra praktisk talt alle andre. Økt kvalitet og mer ro og orden i skolen.

- Vi vil ha tilbake den skolen som gjorde folk av slike som Thorbjørn Jagland og Jan Petersen, roper han og får applaus tilbake.

Videre: Staten skal overta det finansielle ansvar for helsevesen og eldreomsorg, verdigheten til de eldre skal gjenopprettes, kommunale tjenester skal såkalt konkurranseutsettes og den voksende kriminalitet skal bekjempes gjennom styrket politi og strengere straffer.

Broderer

Disse temaene broderer han over med varierende bruk av eksempler fra hverdagslivet alt etter hva han antar, eller vet, at folk er mest opptatt av akkurat der han er.

Men selv Hagen kan miste konsentrasjonen og begå en glipp. Som da han i Åmot-senteret i oppsummerte med at «vi er visst ikke representert i Modum kommunestyre». Lynrask inngripen fra en lokal representant, gjorde at partilederens rettelse kom så å si på samme utpust: - Jo, vi har, unnskyld, vi har!

- Det burd'n visst, sier andre-mann på Frp-lista i Modum, Jo Arne Skinstad, og legger formildende til: - Men besøket her kom visst litt brått på.

På Kongsberg forsikrer Hagen om at Frp vil selge Pingvin-raketter til Tyrkia. Men det tok nok de frammøtte for gitt der de lyttet til Hagen under monumentet av Birger Ruud i luftig svev.

Stille protest

Både i Hønefoss og i Kongsberg snudde frammøtt ungdom ryggen til Hagen i stille protest mot Frps innvandringssyn. Ingen buing og piping, og aldri håndgripeligheter fra noen av sidene. Men som sagt: Hagen nevnte ikke innvandring med ett ord. Hvorfor ikke? spurte vi.

- Fordi det ikke er noe tema på noen av de stedene jeg har vært hittil i dag. Men jeg ser ikke bort fra at jeg nevner det i Drammen seinere i kveld, sa Hagen. Men først skulle han til Slemmestad...

<B>ÆREDE VELGERE: Slik lød FrP-formannens ydmyke hilsen til de frammøtte på Åmot-senteret i Modum.