Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hagen positiv til innvandrere

24 prosent mener at Carl I. Hagen har en «meget» eller «ganske positiv» holdning til innvandrere. 45 prosent mener at han er «meget» eller «ganske negativ». 26 prosent oppfatter Hagen som «nøytral».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette viser en meningsmåling Markeds- og Mediainstituttet, MMI, har gjort for Dagbladet.

29 prosent av Høyre-velgerne, 30 prosent av KrF-velgerne og 27 prosent av Sp's velgere svarer at de finner Carl I. Hagens holdning til innvandrere «nøytral».
- Dette tyder på at det ikke er Frp's innvandringspolitikk som hindrer mange fra å stemme Frp. Ikke dermed sagt at dette representerer et potensial for ytterligere oppslutning om Frp, men partiets innvandringspolitikk synes ikke å være noen hindring for en slik vekst, sier direktør Erik Dalen i MMI.

Dalen viser til de oppfordringene Hagen kom med til sine partifeller i går om å få fram at partiet er engasjert i langt flere saker enn innvandring.

- Denne målingen, og Hagens tale til landsstyret, passer som hånd i hanske, sier Dalen.
Valgforsker Bernt Aardal sier i en kommentar at så pass mange i partiet uttaler seg så ytterliggående om innvandrere at Hagen oppfattes av mange som «nøytral» og balansert. Aardal tror potensialet for Frp's oppslutning ikke ligger langt unna 25 prosent, selv om det er vanskelig å fastslå.

- Det vi har sett både under årsmøtet i Oslo Frp forrige helg og nå i hans tale til landsstyret, er balansekunstneren Hagen. Han frykter at for mange sterkt innvandrerfiendtlige ytringer skal ødelegge hans opplegg for å skape et mer seriøst parti som blir tatt på alvor, sier Aardal.

Ikke uventet er det blant Frp's egne velgere man finner det store flertall av dem som mener Hagens holdning til innvandrere er positiv. SV-velgerne er de mest markant negative. 88 prosent av SVs velgere oppfatter Hagens innvandrersyn som «meget» eller «ganske negativt».
Målingen viser også at det blant dem som oppfatter Hagens syn som positivt er flere menn enn kvinner, og at denne oppfatningen er mest utbredt blant eldre og dem med inntekt under 200000.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media