Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hagen refser etterlønn for direktør: - Galimatias

Frp-politiker Carl I. Hagen vil foreslå granskning av saken.

KRITISK: Carl I. Hagen er svært kritisk til Fjellinjen-direktørens etterlønn. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KRITISK: Carl I. Hagen er svært kritisk til Fjellinjen-direktørens etterlønn. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Frp-politiker Carl I. Hagen går hardt ut mot direktør i bompengeselskapet Fjellinjen, Anne-Karin Sogn, etter at det ble klart at hun går av som direktør i Fjellinjen og får 1,4 millioner kroner i etterlønn. Sogn går av etter at det ble avslørt at selskapet har gått til ulovlige anskaffelser og ansettelser som framstår uryddige.

- Igjen belønner det rødgrønne byrådet en direktør som bryter lover og regler med en gyllen fallskjerm. Helsprøtt og det må stoppes. Når direktøren for Fjellinjen får 1,4 mill kroner etter å ha brutt lover og regler er det rent galimatias, skriver Carl I. Hagen på sin Facebookside.

- Vil foreslå granskning

Han legger til at han tirsdag var i møte i arbeidsutvalget i Samferdsel og Miljøkomiteen i Oslo bystyre.

Der ba han om at det vil bli gitt en redegjørelse i komiteens møte onsdag, om hva avtalen med direktøren inneholder.

- På det møtet vil jeg foreslå granskning av saken og at avtalen heves og at det vurderes anmeldelse av direktøren. Nok er nok, skriver Hagen.

FERIEBUDSJETTET RYKER: Da tobarnsmor Alexandra innså at familien hennes måtte bruke opptil trettitre tusen kroner i året på bompasseringer, tok hun saken i egne hender. Video: Emilie Rydning og Steinar Suvatne Vis mer

«Kritikkverdige forhold»

Det var tirsdag formiddag at Fjellinjen bekreftet at Sogn går av etter at kritikkverdige forhold er avdekket. I ei børsmelding skriver selskapet at de i sommer besluttet en gjennomgang av pengebruken i selskapet. Rapporten, som ble utarbeidet av Deloitte, avdekket kritikkverdige forhold, ifølge Fjellinjen.

«Som følge av dette har Anne-Karin Sogn blitt enig med styret om at hun fratrer som administrerende direktør».

Har brutt regler

Selskapet sendte også ut en pressemelding hvor de skriver at gjennomgangen bekrefter tidligere medieoppslag om at Fjellinjen har brutt regler for anskaffelser og innleie.

I tillegg har det vært for dårlige rutiner for anskaffelser, ifølge Fjellinjen.

Av rapporten går det også fram at selskapets driftskostnader er redusert fra 247 millioner kroner til 190 millioner kroner fra 2011 til 2018.

- Styret er glad for at kostnadene er redusert, men ser det som sterkt beklagelig at reglene for anskaffelser og innleie ikke er fulgt til punkt og prikke, sa styreleder i Fjellinjen, Cato Hellesjø.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling