Hagen-sakens tre kaotiske måneder

Nye meldinger, etterlysninger som legges bort og skifte fra bortføring- til drapshypotese. De tre siste månedenes jakt på svar i Anne-Elisabeth Hagen-forsvinningen har framstått som kaotiske.

SAVNET: Anne-Elisabeth Hagen har vært savnet siden 31. oktober i fjor. Foto: Privat
SAVNET: Anne-Elisabeth Hagen har vært savnet siden 31. oktober i fjor. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Et forsterket håp om at Anne-Elisabeth Hagen er i live. Slik omtalte bistandsadvokat Svein Holden nyheten om at familien til den savnede 69-åringen har mottatt nye meldinger fra den antatte motparten i Norges store forsvinningsmysterium.

279 dager etter at kvinnen forsvant fra sitt hjem på Fjellhamar i Lørenskog, kalte advokaten og politiet inn til ny pressekonferanse. Den siste nyheten er bare én av mange dramatiske vendinger i løpet av de siste tre månedene.

Sporet som ble lagt bort

Kalenderen viste 4. juni da politiet gikk ut med at de hadde besluttet å legge bort et av de mest omtalte sporene i saken, den såkalte «luemannen» og «telefonmannen». De to personene passerte Anne-Elisabeth Hagens ektemann og milliardær, Tom Hagens, arbeidsplass samme dag som 69-åringen forsvant.

Det ble brukt omfattende ressurser i jakta på mennenes identitet, og arbeidet ble skilt ut som et eget prosjekt i etterforskningen. Parallelt strømmet tipsene inn. Men etter flere måneder med søk og offentlige etterlysninger med bilder og video, snudde politiet 180 grader: Konklusjonen var at man etter så lang tid anså det som mindre sannsynlig at de hadde en tilknytning til forsvinningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer