Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hagen ser ulovlig på tv i Spania

- NRK får ikke dobbel lisens av meg, sier Carl I. Hagen. Han tar inn alle de norske rikskanalene i sitt feriehus i Spania, fra piratformidlere. NRK taper store penger og vil legge ned NRK International. Det vil ikke Hagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både NRK og TV 2 mener spanske selskaper tar ned NRKs satellittsendinger og distribuerer dem ulovlig til titusenvis av nordmenn i ferielandet. Piratformidlingen er en av hovedårsakene til at NRK fra 1. juli legger ned satellittkanalen NRK International, melder fagbladet Journalisten.

Men Fremskrittspartiets leder har slett ikke dårlig samvittighet.

- NRK er lisensfinansiert og bør være hoppende glad hvis folk ser på sendingene også i utlandet, sier han til fagbladet. Han forteller at han tar inn alle de norske rikskanalene i sitt feriehus i Spania.

Journalisten skriver at det kan være mange nordmenn som ikke vet at de ser på sendingene ulovlig.

NRK sier til fagbladet at de ikke har inngått noen avtaler med spanske operatører, som gir dem lov til å distribuere deres sendinger.

De spanske selskapene tjener penger på å ta ned de ordinære sendingene fra NRK og distribuere dem videre via kabelanlegg eller link.

- Jeg får inn både NRK1, TV 2, TV3 og TVNorge, sier Carl I. Hagen, som ikke var klar over at dette skjedde ulovlig.

Tar ned TV 2 ulovlig også

Journalisten får bekreftet at også TV 2s sendinger tas inn ulovlig i Spania. TV-kanalen opplyser at de krypterer sine sendinger, fordi de ikke har rettigheter til å sende filmene og seriene de sender utenfor Norge.

- Det er dessverre tilstrekkelig å ta med seg et dekrypteringskort på ulovlig vis ut av landet, sier transmisjonssjef John Kjellvold i TV 2 til Journalisten.

Carl I. Hagen vil ikke gå med på at det han gjør i Spania er ulovlig. Han mener han betaler lisens til NRK, og forstår ikke problemet.

- NRK får ikke dobbelt betalt av meg, sier Hagen.

Samtidig kjemper han for at NRK ikke skal legge ned NRK International. Selskapet har bare klart å få 1000 abonnenter i Spania, og Telenor som distribuerer NRK skal ha tapt 12-13 millioner kroner på piratsendingene i Spania.

For de som ikke har fått det med seg: Fremskrittspartileder Carl I. Hagen er altså en av dem som ikke betaler.

<B>GJØR SOM FOLK FLEST: "For folk flest" står det på jakkemerket til Carl I. Hagen. Han gjør som de fleste i Spania, og tar inn norsk tv via piratformidlere i Spania.
Hele Norges coronakart