SJOKKERT: Tidligere Frp-formann Carl I. Hagen er sjokkert over at Frp droppet å delta i debatten om asylbarna på NRK i går kveld. Asylpolitikk er et felt Fremskrittspartiet har eierskap til, mener Hagen. Her fra valgkampen i 2011. Foto: Tore Bergsaker / Dagbladet
SJOKKERT: Tidligere Frp-formann Carl I. Hagen er sjokkert over at Frp droppet å delta i debatten om asylbarna på NRK i går kveld. Asylpolitikk er et felt Fremskrittspartiet har eierskap til, mener Hagen. Her fra valgkampen i 2011. Foto: Tore Bergsaker / DagbladetVis mer

Hagen spør seg hvorfor folk skal stemme på Fremskrittspartiet

Carl I sjokk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Carl I. Hagen er i sjokk og harnisk etter at Frp droppet å delta i NRK-debatten om asylbarn og deres familier som får avslag i Norge.

I sjokk «Sitter i sjokk etter å sett NRK 1 Debatten om asyl- og innvandringspolitikken. Det ble sagt fra den SV-vennlige programleder Erik Wold 4 ganger at FrP hadde takket nei til å delta i debatten,» skriver den tidligere Frp-formannen på Facebook.

Da Dagbladet konfronterer han med uttalelsene, er det en ordknapp Hagen som svarer:

- Asylpolitikk er en av våre viktigste saker, en sak vi har eierskap til. Men jeg har ingen ytterligere kommentarer utover det jeg har skrevet, sier han til Dagbladet.

- Helt uhørt På Facebook er han mer ordfør:

«Hva i all verden er det som skjer? Det har så vidt jeg vet aldri skjedd før at FrP ikke har våget å delta. Tvert om vi har kjempet for deltagelse i alle direkte debatter hvor vi ikke kunne klippes istykker. Det å si nei til å delta i en debatt i et viktig tema er helt uhørt og det skal jeg sjekke opp i morgen den dag,» skriver Hagen.

Utilgivelig «Det at FrPs bystyregruppe i Bergen har «driti på draget» med å være med på et enstemmig bystyrevedtak er til å grine av, men at partiet sentralt har skygget banen er helt ubegripelig og utilgivelig hvis det er riktig. Hvorfor skal vi da stemme FrP hvis partiet til en slik grad er inne i det gode selskap uten egne meninger og uten meningers mot?» skriver en opprørt Hagen.

Til Dagbladet sier Hagen at han har sagt det han mener på Facebook.

Får støtte Informasjonsleder Ole Berget i Fremskrittspartiets stortingsgruppe skriver i en e-post til Dagbladet at det var hans vurdering at Frp ikke skulle stille i debatten.

Han har ingen ytterligere kommentarer. På Facebook er det imidlertid mange som har trykket «like» på Hagens innlegg, og mange har skrevet støtteerklæringer til Frp-veteranen.

Høyre takket nei Temaet for Debatten på NRK 1 i går var asylbarna og deres familier som får avslag og sendes ut av Norge. Debatten, som denne uka var flyttet til Bergen, virket noe amputert i og med at verken Høyre eller Frp stilte.

Programleder Erik Wold understreket flere ganger underveis at de hadde takket nei.

Til Hagens melding om Wolds SV-vennlighet, skriver Wold i en e-post:

- Hagen har gjennom årene hatt mange og sterke synspunkter på mine evner som journalist og på det han mener er mitt politiske ståsted, så denne varianten lever jeg også godt med, sier Wold.

For Nathan Høyre-ordfører Trude Drevland i Bergen var tilstede, men presiserte at hun stilte som ordfører og sloss for et enstemmig bystyrevedtak om å la 7 år gamle Nathan og hans familie få bli i byen.

Underveis i debatten twitret Høyre-leder Erna Solberg at Drevland ikke representerte partiets standpunkt.

Hun formidlet også at Høyre hadde takket nei til å delta lenge før programmet var klart, på grunn av tett program.