Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hagen stemte mot nye regler

Strengere regler om pengebruk på Stortinget. Regnskapet blir offentlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Stortingets presidentskap vedtok i formiddag nye og strengere regler for pengebruken i Stortingets partigrupper.

Presidentskapet består av Torbjørn Jagland (Ap), Carl I. Hagen (Frp), Inge Lønning (H), Jon Lilletun (KrF), Berit Brørby (Ap) og Olav Gunnar Ballo (SV).

Alle stemte for forslaget, unntatt Hagen, som vil levere sitt eget forslag til innstilling seinere i dag.

Alt blir offentlig

- Vi har i dag vedtatt et forslag til nytt regelverk for stortingsgruppene. Det blir strengere krav om spesifikasjon av hva pengene er brukt til og på hvem. Og ikke minst har vi vedtatt at alle gruppene skal levere regnskapene til en felles revisor og revisjonen skal bli offentlig, sier Lønning til Dagbladet.no.

Lønning mener ikke at Frps pengebruk er en sak for presidentskapet.

- Frp får rydde opp i dette selv, og så er det eventuelt en sak for likningsmyndighetene. Om dette er alvorlig blir opp til velgerne å avgjøre, sier han.

Brudd på reglene

UENIGE: Stortingets presidentskap med president Torbjørn Jagland i spissen vedtok i dag nye regler om pengebruk. Visepresident Carl I. Hagen stemte mot. Foto: Scanpix
UENIGE: Stortingets presidentskap med president Torbjørn Jagland i spissen vedtok i dag nye regler om pengebruk. Visepresident Carl I. Hagen stemte mot. Foto: Scanpix Vis mer

Men Høyrerepresentanten mener det er merkelig at Frp fortsatte med pengebruk som brøt reglene, selv etter at Stortingets direktør allerede i 1999 påpekte at det forekom regelbrudd.

- Det som har kommet fram i media i det siste vil ikke være tillatt med de nye reglene, men det har heller ikke vært tillatt med de nåværende reglene.

Frynsegoder som skal rapporteres til skattemyndighetene, slik som privatreiser for ektefeller, må nå spesifiseres i regnskapene med navn og beløp.

- Alt skal bli åpent og offentlig, bekrefter Lønning.

Forslaget blir nå sendt over til Stortinget, som behandler det til høsten. Reglene vil gjelde fra og med 2007.

image: Hagen stemte mot nye regler
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media