- Jeg trekker meg ikke

Hagen tapte bitter maktkamp

Carl I. Hagen tapte nominasjonskampen mot Aina Stenersen for tredjeplassen i Oslo Frp. Jon Engen-Helgheim fra Buskerud fikk andreplassen, bak Christian Tybring-Gjedde. - Utrolig gøy, sier Stenersen til Dagbladet.

DEN GANG DA: For fire år siden overrasket Aina Stenersen mange ved å gi fra seg fjerdeplassen på lista til Carl. I Hagen. Men denne gang blir det kampvotering. Foto: Lise Åserud / NTB
DEN GANG DA: For fire år siden overrasket Aina Stenersen mange ved å gi fra seg fjerdeplassen på lista til Carl. I Hagen. Men denne gang blir det kampvotering. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Dette er utrolig gøy! Jeg har fått mange støtteerklæringer, og tilbakemeldinger fra folk som sa de ville stemme på meg. Nå er jeg glad dette er over, og nå vil jeg se framover og forberede meg og Oslo Frp på valgkamp til høsten, sier Aina Stenersen til Dagbladet.

Hun vant i dag tredjeplassen på valglista til Stortinget for Oslo Frp framfor Carl I. Hagen.

Stenersen var nominasjonskomiteens innstilling, men ble utfordret av partinestoren gjennom et benkeforslag, slik Dagbladet meldte for flere uker siden.

Innvandringspolitisk talsperson Jon Engen-Helgheim er valgt inn på andreplassen på lista til Oslo Frp. Helgheim ble først vraket fra førsteplassen i Buskerud Frp. Christian Tybring-Gjedde fikk som ventet førsteplassen i Oslo.

- Forberedt på dette

Stenersen vant voteringen med 32 stemmer mot 26 stemmer til Hagen. 61 stemmer ble gitt. Tre av dem var blanke.

Hagen sier han ikke tar tapet så tungt.

- Dette har jeg vært forberedt på lenge, jeg fikk nesten flere stemmer enn jeg hadde håpet på, sier Hagen til Dagbladet rett etter utfallet er klart.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer