- Jeg trekker meg ikke

Hagen tapte bitter maktkamp

Carl I. Hagen tapte nominasjonskampen mot Aina Stenersen for tredjeplassen i Oslo Frp. Jon Engen-Helgheim fra Buskerud fikk andreplassen, bak Christian Tybring-Gjedde. - Utrolig gøy, sier Stenersen til Dagbladet.

DEN GANG DA: For fire år siden overrasket Aina Stenersen mange ved å gi fra seg fjerdeplassen på lista til Carl. I Hagen. Men denne gang blir det kampvotering. Foto: Lise Åserud / NTB
DEN GANG DA: For fire år siden overrasket Aina Stenersen mange ved å gi fra seg fjerdeplassen på lista til Carl. I Hagen. Men denne gang blir det kampvotering. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Dette er utrolig gøy! Jeg har fått mange støtteerklæringer, og tilbakemeldinger fra folk som sa de ville stemme på meg. Nå er jeg glad dette er over, og nå vil jeg se framover og forberede meg og Oslo Frp på valgkamp til høsten, sier Aina Stenersen til Dagbladet.

Hun vant i dag tredjeplassen på valglista til Stortinget for Oslo Frp framfor Carl I. Hagen.

Stenersen var nominasjonskomiteens innstilling, men ble utfordret av partinestoren gjennom et benkeforslag, slik Dagbladet meldte for flere uker siden.

Innvandringspolitisk talsperson Jon Engen-Helgheim er valgt inn på andreplassen på lista til Oslo Frp. Helgheim ble først vraket fra førsteplassen i Buskerud Frp. Christian Tybring-Gjedde fikk som ventet førsteplassen i Oslo.

VANT: Aina Stenersen vant kampen om tredjeplassen i Oslo Frp. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
VANT: Aina Stenersen vant kampen om tredjeplassen i Oslo Frp. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer

- Forberedt på dette

Stenersen vant voteringen med 32 stemmer mot 26 stemmer til Hagen. 61 stemmer ble gitt. Tre av dem var blanke.

Hagen sier han ikke tar tapet så tungt.

- Dette har jeg vært forberedt på lenge, jeg fikk nesten flere stemmer enn jeg hadde håpet på, sier Hagen til Dagbladet rett etter utfallet er klart.

Hagen er også innstilt på førsteplass på lista til Oppland Frp, og gratulerte umiddelbart Stenersen med seieren.

Dette var andre gang på fire år at Carl I. Hagen utfordrer Stenersen om hennes plass på lista. I forkant av valget i 2017 siden trakk Stenersen seg på nominasjonsmøtet da hun ble utfordret av Hagen.

Anspent forhold

Stenersen fortalte tydelig til Dagbladet at hun ikke kom til å trekke seg til fordel for Hagen denne gangen.

- Situasjonen var annerledes den gang. Frp var i regjering, og jeg ville ikke være en som bidro til personkamp framfor partipolitikk. I tillegg var Carl på slutten av åtte år som gruppeleder i bystyregruppa. Det var en vanskelig vurdering, men jeg bestemte meg for å satse på kommunevalget i 2019, og jeg angrer ikke på det, fortalte hun Dagbladet i februar.

Dagbladet er kjent med at forholdet mellom Stenersen og Hagen ikke er det beste, og at valget mellom de to tolkes som et valg mellom liberalistiske og mer nasjonalkonservative krefter.

- Han var gruppeleder da jeg var tilknyttet gruppa, men etter det har vi ikke hatt noe kontakt. Jeg respekterer Carl, men tror han har tenkt mer på meg enn jeg har tenkt på ham, har Stenersen sagt.

Fløykamp

Oslo Frp ble satt under administrasjon i vinter, etter at den såkalt nasjonalkonservative fløyen av partiet ble sett på som et stort problem av partiet sentralt.

Ketil Solvik-Olsen, som er innstilt til ny 1. nestleder i partiet sentralt, overtok som leder for fylkeslaget på midlertidig basis.

Daværende fylkesleder Geir Ugland Jacobsen ble ekskludert fra partiet.

Dagbladet er kjent med at enkelte av de mer liberalistiske kreftene i Oslo Frp støtter Stenersen framfor Hagen, mens den tidligere Frp-formannen har støtte fra mange som ønsker ytterligere fokus på innvandringspolitikk.

Hagen x 2

Tidligere i vinter kunne Dagbladet avsløre at Hagen selv, samt kona Eli Hagen, er delegater på vegne av Ullern Frp på møtet.

Altså har begge voteringsrett i kampvoteringa som i aller høyeste grad angår Hagen selv.

Men Carl I. Hagen bedyrer at han ikke føler seg trygg på å få konas stemme.

- Eli bestemmer det helt selv. Eli er ei veldig selvstendig dame, vet du. Jeg kan ikke gi henne noen direktiver i den voteringa, sier Hagen om delegat-kona.

- Du føler deg vel rimelig trygg på hennes stemme?

- Nei, det gjør jeg ikke, svarer Hagen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer