Hagen tar avstand fra Haider-utspill

Frp formann Carl I. Hagen tar avstand fra holdninger som lederen av det østerrikske Frihetspartiet, Jörg Haider, har uttrykt overfor tidligere SS-folk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hagen har tidligere protestert kraftig mot EUs og Norges fordømmelse av Jörg Haider. I debattprogrammet «Sytten Tretti» på P4 i ettermiddag ble det referert til en hyllingstale Haider holdt på en tilstelning for SS-folk i 1995. Mange av de verste krigsforbrytelsene under annen verdenskrig ble utført av SS.

«Kjære venner», sa Haider til SS-folkene, ifølge Aftenposten. «Jeg er glad for at det ennå finnes anstendige mennesker som dere, med karakter til å stå fast ved sin overbevisning i den sterkeste motbør og med troskap mot denne overbevisning helt frem til i dag». Det er et grunnlag som «vil bli gitt videre også til oss yngre», fordi «et folk som ikke ærer sine tidligere slekter vil gå under».

I debatten med Ap-leder Thorbjørn Jagland tirsdag sa Carl I. Hagen at han ikke hadde hørt om denne talen. Etter å ha blitt presentert for noen av uttalelsene, sa Frp-formannen at han ikke har problemer med å ta avstand fra dem.

(NTB)

TAR AVSTAND: Carl I. Hagen tar avstand fra uttalelser fra Jörg Haider.