Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hagen tar feil

Høyre-leder Erna Solberg mener dagens innvandringspolitikk ikke har noe med Carl I. Hagens utspill å gjøre.

Støtter ikke Hagen: Erna Solbern mener utspillet til Carl I. Hagen ikke har noe med dagens innvandringspolitikk å gjøre. 
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
Støtter ikke Hagen: Erna Solbern mener utspillet til Carl I. Hagen ikke har noe med dagens innvandringspolitikk å gjøre. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Frp-nestor Carl I. Hagen går i dagens Dagbladet hard ut og navngir en rekke sentrale norske politikere gjennom de siste tiåra som han mener har skylda for at «islamistiske ekstremister får lov til å vokse frem i Norge».

- Mye av ansvaret for det Norge nå opplever ligger i naiviteten til Gro Harlem Brundtland, Kaci Kullmann Five, Ann Enger, Kjell Magne Bondevik, Erik Solheim, og dagens ledere som Jens Stoltenberg, Jonas Gahr Støre, Erna Solberg, Kristin Halvorsen og Dagfinn Høybråten, sier Carl I. Hagen.

Hagen tar feil - Jeg gidder ikke å kommentere Carl I. Hagens utspill. Hagen tar feil, enkelt og greit, sier Høyre-leder, Erna Solberg til Dagbladet.

- Dagens innvandringspolitikk har ingenting med dette saken å gjøre. Ekstrem islamisme er et internasjonalt fenomen. De har et forvaklet syn på verden. Jeg tror ikke det hadde blitt verken bedre eller verre med Frps politikk, mener Solberg.

Siv Jensen har uttalt seg til Dagbladet der hun støtter Hagens utspill.

Erna Solberg mener hun ikke har behov for å karakterisere folk i Frp.

- Jeg er uenig med ham om hans politikk. Jeg vil sikre at folk blir behandlet likt i dette samfunnet og jeg vil ikke akeptere at folk tyr til ikkedemokratiske løsninger. Vi må sørge for at innvandrerne føler tilknytning til dette landet, og så får det konsekvenser hvis de ikke gjør det. Vi tar selvfølgelig avstand fra ekstrem islamisme, sier Solberg.