Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hagen tar gjenvalg - vil ikke bli fylkesmann

- Hvorfor skulle jeg gi meg nå som jeg har det så hyggelig, sa en smørblid Carl I. Hagen da han i formiddag bekjentgjorde at han tar gjenvalg som formann i Fremskrittspartiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtidig gjorde han det klart at han ikke akter å søke embetet som fylkesmann i Oslo og Akershus etter Kåre Willoch.

  - Når jeg er ferdig i politikken, ønsker jeg meg en stor grad av frihet. Det ville jeg ikke få som fylkesmann, fastslo Hagen.

Oppfordringer

I dag var fristen Hagen hadde for å gi Frps valgkomite svar på om han ønsket gjenvalg som Frp-formann. Det siste ukene har han gitt inntrykk av at han har talt på knappene om han skulle ta gjenvalg etter 20 år i formannsstolen.

  Etter at hans tvil ble kjent, har han mottatt utallige oppfordringer fra partiet om å fortsette.

  Hagen sa på en pressekonferanse i dag at det i tida framover er viktig å bygge ut bredden i partiledelsen og stortingsgruppa.

 Han tror partiet vil få et voksende antall kandidater til en fremtidig formannsposisjon, men vil ikke selv ut med navn på eventuelle kronprinser eller -prinsesser.

- Må ha beina på jorda

På direkte spørsmål om Siv Jensen som eventuell kandidat svarte han at hun har taklet jobben sin bra, men at grunnen til at hun har vært så i søkelyset først og fremst skyldes jobben som fraksjonsleder i finanskomiteen.

  - Det er mange som sier til henne at hun må passe på å holde beina på jorda, la han til.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!