Hagen taus etter sentralstyremøtet

Fremskrittspartiets sentralstyre avsluttet sitt møte ved 19.20-tiden søndag, men dommen over Dag Danielsen og de andre suspensjonstruede medlemmene blir ikke offentliggjort før mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp-leder Carl I. Hagen ville ikke si om eller eventuelt hvor mange medlemmer sentralstyret har ekskludert eller suspendert.

- Vi fikk kritikk etter Sentralstyrets forrige møte for at vi ikke informerte de involverte medlemmene før mediene. Nå skal de få beskjed først, sa Hagen til TV 2 etter møtet.

- En slik sak er meget tung og meget vanskelig. Sentralstyret har gjort sitt beste for å følge alle retningslinjer og vedtekter til punkt og prikke, og foreta en grundig saksbehandling og vurdering av hver enkelt sak, sa Hagen til NRK.

På møtet avgjorde sentralstyret skjebnen til de 14 medlemmene av Oslo-partiet. Møtet ble utsatt til klokka 17 søndag fordi de skriftlige svarene fra de eksklusjonstruede medlemmene var så omfattende.

Flere av de eksklusjonstruede medlemmene var søndag kveld samlet hjemme hos en av dem på Majorstuen.

Overrakte

Advokat Per Danielsen, som representerer ti av de eksklusjonstruede, og organisatorisk nestformann i Oslo Frp, Sissel Dagslet, overrakte søndag morgen skriftlige forklaringer på de beskyldningene som sentralstyret i Frp er kommet med.

Danielsen ba Moe om at han kunne få lov til å delta på møtet siden han representerer ti av de anklagede, men dette ble avvist.

- Nei, du får ikke lov til å være med på møtet. Dette er en politisk behandling og ikke en rettssak, framholdt Moe.

Forespørselen fra Danielsen ble også overrakt sentralstyret, men der ble svaret det samme.

Maktarroganse

- Dette er maktarroganse på sitt verste. I samfunnet ellers kan man aldri diktere hvem som skal sitte på den andre siden av bordet, men i dette tilfellet gjør sentralstyret i Frp nettopp det, sier Danielsen til NTB.

Hver av de 14 anklagede har også fått tilbud om å forklare seg muntlig til sentralstyret, men ifølge advokat Danielsen ville ingen av dem gjøre det.

- Carl I. Hagen ser ut til fullstendig å mangle empati og innlevelsesevne med dem det gjelder. Det er mulig at han ikke forstår at dette er framtredende politikere som har brukt store deler av livet til politisk innsats, og at verden er i ferd med å falle i grus for dem, sier en irritert Danielsen.

To av de opprinnelige 16 eksklusjonstruede har meldt seg ut av Frp.

(NTB)

SJELDENT TAUS: Carl I. Hagen var sjeldent taus etter at sentralstyret i Fremskrittspartiet hadde behandlet eksklusjonssakene. Han vil ikke si noe før mandag.