Hagen taus om aksjepost i ICA

Stein Erik Hagen vil ikke kommentere salget av aksjeposten i svenske ICA. Svenskene synes prisen er for høy, og håper han vil besinne seg innen onsdag. Ellers blir det nei.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

På en ekstraordinær generalforsamling i ICA Förbundet Invest tirsdag var det enighet om at Stein Erik Hagens prisanslag på et sted mellom 7 og 11 milliarder kroner er for høy og altfor upresis. Hagens familieselskap Canica eier 20 prosent av ICA.

Administrerende direktør i ICA Förbundet Invest, Claes-Göran Sylvén, opplyser at det endelige avslaget ikke vil bli utformet før onsdag og at døren derfor ikke er helt lukket.

I en kortfattet pressemelding sier direktør Nils Selte i Canica at man gjennom pressen er blitt informert om utviklingen. Canica har ikke fått noen formell henvendelse fra ICA Förbundet.

Ingen prislapp

- Vi kan ikke kjøpe noe som ikke har en prislapp, men vi stenger ikke døren. Vår endelige beskjed til Hagens selskap Canica blir ikke overlevert før onsdag, sier Sylvén.

Han legger til at det nærmeste døgnet vil bli brukt til å utrede alle tenkelige eierkonstellasjoner sammen med nederlandske Royal Ahold som siden 2000 har sittet med 50 prosent av aksjene i ICA. Det svenske ICA Förbundet eier de resterende 30 prosent.

Generalforsamlingen syntes ikke noe om at Hagen ikke kan si nøyaktig hvor mye han vil ha for sin aksjepost. Først senere i år skal en tvisteinstans sette den nøyaktige verdien på aksjene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer