Hagen taus om aksjepost i ICA

Stein Erik Hagen vil ikke kommentere salget av aksjeposten i svenske ICA. Svenskene synes prisen er for høy, og håper han vil besinne seg innen onsdag. Ellers blir det nei.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På en ekstraordinær generalforsamling i ICA Förbundet Invest tirsdag var det enighet om at Stein Erik Hagens prisanslag på et sted mellom 7 og 11 milliarder kroner er for høy og altfor upresis. Hagens familieselskap Canica eier 20 prosent av ICA.

Administrerende direktør i ICA Förbundet Invest, Claes-Göran Sylvén, opplyser at det endelige avslaget ikke vil bli utformet før onsdag og at døren derfor ikke er helt lukket.

I en kortfattet pressemelding sier direktør Nils Selte i Canica at man gjennom pressen er blitt informert om utviklingen. Canica har ikke fått noen formell henvendelse fra ICA Förbundet.

Ingen prislapp

- Vi kan ikke kjøpe noe som ikke har en prislapp, men vi stenger ikke døren. Vår endelige beskjed til Hagens selskap Canica blir ikke overlevert før onsdag, sier Sylvén.

Han legger til at det nærmeste døgnet vil bli brukt til å utrede alle tenkelige eierkonstellasjoner sammen med nederlandske Royal Ahold som siden 2000 har sittet med 50 prosent av aksjene i ICA. Det svenske ICA Förbundet eier de resterende 30 prosent.

Generalforsamlingen syntes ikke noe om at Hagen ikke kan si nøyaktig hvor mye han vil ha for sin aksjepost. Først senere i år skal en tvisteinstans sette den nøyaktige verdien på aksjene.

Forpliktet

Direktør Selte sier at Ahold er forpliktet til å kjøpe Canicas aksjepost og at det økonomisk sett er uten betydning om ICA Förbundet eller Ahold kjøper aksjeposten på 20 prosent. Selte legger til at prisen for aksjonene er regulert gjennom aksjonæravtalen. Ut over det vil han ikke kommentere ICA Förbundets uttalelser om Hagens prisforlangende.

På bakgrunn av denne situasjonen ser ICA Förbundet det som mest sannsynlig at det endelige svaret til Canica blir nei, heter det i en pressemelding.

Det er ventet at tilbudet fra Hagen vil gå videre til Royal Ahold dersom svenskene ikke vil kjøpe aksjene. Men verken ICA Förbundet eller Ahold kan uten videre legge så mange penger på bordet, og det spekuleres derfor i at de to på en eller annen måte vil gå sammen om kjøpet.

ICA Förbundet er en medlemsorganisasjon for alle Sveriges ICA-kjøpmenn.

(NTB)

- KREVER FOR MYE: Svenskene ber Hagen om å besinne seg.