Hagen tok selvkritikk

- Selvsagt er det ting jeg kunne ha gjort annerledes. Det tar jeg selvkritikk for, sa Carl I. Hagen på Frp-landsmøtet i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De som hadde varslet et generaloppgjør med partiledelsen på Frp-landsmøtet holdt kjeft etter at partiformann Carl I. Hagen hadde redegjort for urolighetene i partiet.

Redegjørelsen, som kom under sentralstyrets beretning, ble møtt med stående applaus. Partiformannens selvkritikk var tilsynelatende tilstrekkelig for delegatene. Konklusjonen Hagen kunne trekke etter den snaut timelange debatten, var at Frp er et samlet parti som mer enn noe annet som ønsker å samle rekkene og legge stridighetene bak seg.

Opprivende

Hagen innrømmet at det hadde skjedd ting som burde vært gjort annerledes. Partiformannen ba om at han ikke måtte måles ut fra det som hadde skjedd, men etter høstens valgresultat.

- Jeg ber om å bli målt ut fra valgresultatet. Selvsagt er det ting jeg kunne ha gjort annerledes, og det tar jeg selvkritikk for. Striden har vært bitter og alle parter har hatt det vondt. Det har vært tungt og opprivende for alle parter, sa han.

Må treffe vedtak

Partiformannen forsvarte sentralstyrets beslutningen, og slo fast at det av og til må treffes upopulære beslutninger.

- Jeg er stolt over å ha ledet et styre som har evnet å gjøre det som er riktig for partiet på lang sikt. Det hadde vært lettere å feie det under teppet. På lang sikt kommer partiet styrket ut av dette slik som i 1994, konkluderte Hagen til stående applaus.

(NTB)