«Hagen tråkker på meg med piggsko»

KRISTIANSAND (Dagbladet): Vidar Kleppe fnyser av Carl I. Hagens oppfordring om å «ta sin straff»: - Hagen tråkker på meg med piggsko og heller salt i sårene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kleppe reagerte med vantro da han fikk høre om Hagens utspill på gårsdagens rådsmøte i Nord-Trøndelag:

- Det er ikke alle som frivillig soner for et justismord. Nei, Carl I. Hagen, først må du framskaffe dommen med gjerningsbeskrivelse og premisser før jeg i det hele tatt vil vurdere din oppfordring. For å ta en straff må man jo ha gjort noe kriminelt. Det er ikke godt nok at formannen i det såkalte lov-og-orden-partiet sier hva som helst.

- Justismord

Han fortsetter:

- I min tid i Fremskrittspartiet har rettssikkerhet alltid vært en svært viktig sak. Det skal i det minste avklares at det har skjedd noe straffbart før man går til soning. Det virker som partiet ikke bare har et eget sett med Kleppe-lover og -reglement, men at det også finnes en helt egen type straff for meg. Partiledelsen har hele tida bygd sin argumentasjon på at det dreier seg om interne problemer i stortingsgruppa, sier Kleppe og konkluderer:

- Jeg oppfatter det hele som et klassisk justismord. Verken mer eller mindre.

Ingenting avgjort

Kleppe sier at han fortsatt er i tenkeboksen når det gjelder tilbudet om å stå øverst på sørlandslista.

- I helga prioriterer jeg samvær med min familie, sier Kleppe.

I Dagbladet i går ble det kjent at Frp's gruppeleder Olaf Messel i Kristiansand bystyre og tidligere fylkesformann Odd V. Jørgensen er klare til å kjempe for Kleppes videre politiske karriere, hvis han selv vil.

Det har også vært spekulert på om Kleppe har fått tilbud om å overta Bastesens Kystparti. Kleppe avviser enhver slik tanke:

- Jeg har ikke engang bestemt meg for om jeg skal anke suspensjonen inn for sentralstyret. Fristen utløper først 22. mars.

JUSTISMORD:</B> - Jeg oppfatter det hele som et klassisk justismord. Verken mer eller mindre, sier Vidar Kleppe.