REAGERER: Harald Sundby og Marion Arntzen ved Steensveen ressurssenter for transpersoner har lite til overs for Carl I. Hagens angrep på sin ekssvigersønn. Foto: Steensveen ressurssenter
REAGERER: Harald Sundby og Marion Arntzen ved Steensveen ressurssenter for transpersoner har lite til overs for Carl I. Hagens angrep på sin ekssvigersønn. Foto: Steensveen ressurssenterVis mer

- Hagen tråkker på sine egne

Marion Arntzen ved Steensveen ressurssenter for transpersoner sier hun vet om flere aktive Frp-politikere som er transpersoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Ekteparet Marion Arntzen og Harald Sundby driver Steensveen ressurssenter for transpersoner på Kapp på Toten, og var med i NRK-serien «Jentene på Toten».

De reagerer kraftig på Carl I. Hagens angrep på sin tidligere svigersønn, som i dag lever som transperson, i en kronikk i Aftenposten i dag.

- Er det bestefaren, politikeren eller mediepersonen som snakker? En bestefar snakker ikke slik. Varselklokkene ringer når profilerte mennesker kommer med utsagn som lukter av at man vil definere hva andre skal være, sier Harald Sundby.

FremmedfryktBåde han og kona hilser en samfunnsdebatt om transseksualitet velkommen, men ikke på denne måten.

Marion Arntzen kaller det en undertrykkingskampanje.

- «Jentene på Toten» var positivt. Ektefeller av transpersoner har kontaktet oss og fortalt om hvor godt det føltes når programmet kom. Det Hagen nå gjør sprer frykt og fører til at transpersoner ikke tør stå fram. Angsten for avvisning er stor, og selvmordsraten er skyhøy i denne gruppa. Det hadde vært mye bedre om Hagen hadde sagt til sin ekssvigersønn det han mente, framfor å si det i avisa. Fremmedfrykten er stor, sier Arntzen.

- Gufs fra fortidaHun påpeker at transseksualitet er en identitet og ikke en legning.

- Jeg trodde vi var kommet mye lenger. Det Hagen kommer med er et gufs fra fortida, og noe homofile måtte slåss mot for mange år siden. Jeg kjenner mange transpersoner som er aktive politisk i Frp, og som ikke har stått fram. Hagen tråkker på sine egne, sier Marion Arntzen.

Lege og sexolog Espen Esther Pirelli Benestad uttalte tidligere i dag at Hagen burde tatt høyde for at det kan være meget vanskelig å være åpen om sin transseksualitet.

Det har ikke lyktes Dagbladet å få kommentar fra Carl I. Hagen i denne saken.