- Hagen tråkker på sine egne

Marion Arntzen ved Steensveen ressurssenter for transpersoner sier hun vet om flere aktive Frp-politikere som er transpersoner.

REAGERER: Harald Sundby og Marion Arntzen ved Steensveen ressurssenter for transpersoner har lite til overs for Carl I. Hagens angrep på sin ekssvigersønn. Foto: Steensveen ressurssenter
REAGERER: Harald Sundby og Marion Arntzen ved Steensveen ressurssenter for transpersoner har lite til overs for Carl I. Hagens angrep på sin ekssvigersønn. Foto: Steensveen ressurssenter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Ekteparet Marion Arntzen og Harald Sundby driver Steensveen ressurssenter for transpersoner på Kapp på Toten, og var med i NRK-serien «Jentene på Toten».

De reagerer kraftig på Carl I. Hagens angrep på sin tidligere svigersønn, som i dag lever som transperson, i en kronikk i Aftenposten i dag.

- Er det bestefaren, politikeren eller mediepersonen som snakker? En bestefar snakker ikke slik. Varselklokkene ringer når profilerte mennesker kommer med utsagn som lukter av at man vil definere hva andre skal være, sier Harald Sundby.

FremmedfryktBåde han og kona hilser en samfunnsdebatt om transseksualitet velkommen, men ikke på denne måten.

Marion Arntzen kaller det en undertrykkingskampanje.

- «Jentene på Toten» var positivt. Ektefeller av transpersoner har kontaktet oss og fortalt om hvor godt det føltes når programmet kom. Det Hagen nå gjør sprer frykt og fører til at transpersoner ikke tør stå fram. Angsten for avvisning er stor, og selvmordsraten er skyhøy i denne gruppa. Det hadde vært mye bedre om Hagen hadde sagt til sin ekssvigersønn det han mente, framfor å si det i avisa. Fremmedfrykten er stor, sier Arntzen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer