Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hagen truer helseministeren med riksrett

Frp-formann Carl I. Hagen mener helseminister Dagfinn Høybråten ikke har lov til å be sykehusene være mindre effektive og truer statsråden med riksrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helsedepartementet sendte i forrige uke brev til samtlige sykehus om å redusere antall behandlinger fordi de har gått over budsjett. Hagen mener dette strider mot vedtak som er gjort i Stortinget.

- Hvis regjeringen her prøver å tukle, så vil det være i strid med Stortingets bevilgningsreglement. Da vil helseministeren også komme i alvorlige problemer når det gjelder ansvarlighetsloven, som kan medføre riksrett, sier Hagen til NRK.

Arbeiderpartiets leder Jens Stoltenberg går ikke så langt som Hagen, men mener ifølge NRK det er alvorlig om sykehusene ikke behandler pasienter, selv om de har muligheter til å gjøre det.

- Hele regjeringen kan få alvorlige problemer om den ikke trekker rundskrivet tilbake, hvis både Arbeiderpartiet, Fremskrit tspartiet og eventuelt også Sosialistisk Venstreparti ber den gjøre det, mener Hagen.

(NTB)