Hagen ut mot Kommuneforbundet

Frp-formann Carl I. Hagen krever at Ap-representanter rundt om i landets kommunestyrer må kjennes inhabile. Årsaken er at Arbeiderpartiet skal ha en avtale med Norsk Kommuneforbund om å motarbeide privatisering og konkurranseutsetting.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Disse representantene opptrer ikke fritt som innbyggernes valgte representanter, men som talerør for Kommuneforbundet. Gjennom forbundets bidrag til partikassen er de betalt for å mene det forbundsleder Jan Davidsen mener, og er svinebundet. I andre land ville dette ha blitt kalt korrupsjon, sier Hagen.

Han betegner Davidsen som en dogmatisk sosialist som motsetter seg ethvert forsøk på å bedre de kommunale tjenestene ved at de lyses ut på anbud eller privatiseres.

- Kommuneforbundet, Norsk elektriker- og kraftstasjonsforbund og Arbeiderpartiet inngikk i 1997 en avtale, der partene forplikter seg til å motarbeide privatisering. Dette skjer uavhengig av hva som står i Aps partiprogram, sier Hagen.

Frp vil i Stortinget fremme et forslag til endring av kommuneloven, slik at denne type avtaler mellom organisasjoner og partier fører til politisk inhabilitet.

- Når 35-40 prosent av de fagorganiserte stemmer Frp, kan vi ikke godta en slik praksis. Vi krever at Ap skal si opp denne avtalen og fristille sine representanter i kommunestyrene, sier Hagen.

(NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer