Hagen ut mot Kommuneforbundet

Frp-formann Carl I. Hagen krever at Ap-representanter rundt om i landets kommunestyrer må kjennes inhabile. Årsaken er at Arbeiderpartiet skal ha en avtale med Norsk Kommuneforbund om å motarbeide privatisering og konkurranseutsetting.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Disse representantene opptrer ikke fritt som innbyggernes valgte representanter, men som talerør for Kommuneforbundet. Gjennom forbundets bidrag til partikassen er de betalt for å mene det forbundsleder Jan Davidsen mener, og er svinebundet. I andre land ville dette ha blitt kalt korrupsjon, sier Hagen.

Han betegner Davidsen som en dogmatisk sosialist som motsetter seg ethvert forsøk på å bedre de kommunale tjenestene ved at de lyses ut på anbud eller privatiseres.

- Kommuneforbundet, Norsk elektriker- og kraftstasjonsforbund og Arbeiderpartiet inngikk i 1997 en avtale, der partene forplikter seg til å motarbeide privatisering. Dette skjer uavhengig av hva som står i Aps partiprogram, sier Hagen.

Frp vil i Stortinget fremme et forslag til endring av kommuneloven, slik at denne type avtaler mellom organisasjoner og partier fører til politisk inhabilitet.

- Når 35-40 prosent av de fagorganiserte stemmer Frp, kan vi ikke godta en slik praksis. Vi krever at Ap skal si opp denne avtalen og fristille sine representanter i kommunestyrene, sier Hagen.

(NTB)