Hagen vil bli statsminister

Oslo (NTB): Nå vil Fremskrittspartiet bli regjeringsparti. I ettermiddag vedtok landsstyret at partiet skal arbeide for deltagelse i en flertallsregjering etter valget i år 2001. Statsministerkandidat er Carl I. Hagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er i høyeste grad usannsynlig at vi kan bli med i en flertallsregjering før valget, sa Hagen da han presenterte beslutningen fra landsstyret.

Frp mener det ikke er aktuelt å delta i en regjering der også Senterpartiet er medlem, men ser for seg Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre som mulige samarbeidspartnere.

- Vi ønsker å være med å ta ansvar for å styre landet, sa Hagen.

Han bedyrer at Frps beslutning er tatt etter grundig forarbeid og at den ikke har noen sammenheng med den mulige regjeringskrisen på gasskraft-saken i Stortinget.

Høyre-leder Jan Petersen mener det ikke er noen grunn til å avvise Frps ønske om en flertallsregjering etter neste stortingsvalg.

- Jeg mener det er riktig av mulige samarbeidspartnere å føre samtaler. Det inkluderer Frp. Om samtalene vil føre fram til et samarbeid er det umulig å si på forhånd, men jeg mener ingen bør ekskluderes i utgangspunktet, sier Petersen til NTB.

Men de tre sentrumspartiene er raskt ute med å takke nei til Hagens invitt.

- Uaktuelt, sier Venstres parlamentariske leder Gunnar Kvassheim.

- Ganske usannsynlig, sier KrFs Einar Steensnæs.

- Dette tar jeg ikke tungt, sier Sps Johan J. Jakobsen.