KREVER GJENNOMGANG:  Carl I. Hagen mener OL-etaten har kastet bort penger på unødig lobbyvirksomhet. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
KREVER GJENNOMGANG: Carl I. Hagen mener OL-etaten har kastet bort penger på unødig lobbyvirksomhet. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

Hagen vil ha gjennomgang av Oslo-OLs pengebruk

- Denne pengebruken har vært helt håpløs, sier Carl I. Hagen (Frp).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OL-etatens arbeid med søknaden ble stoppet umiddelbart etter at det torsdag ble klart at regjeringen ikke vil kunne gi en statsgaranti.

Carl I. Hagen (Frp) mener OL-etaten i Oslo har kastet bort penger på unødig lobbyvirksomhet i forsøket på å få vinter-OL.

Nå vil Frp-nestoren og flere andre politikere ha en gjennomgang av etatens regnskap og utgifter til lobbyvirksomhet, skriver Klassekampen.

- Denne pengebruken har vært helt håpløs. Vi har sagt klart ifra om at vi ikke ønsket at det skulle gå noen penger til lobbyvirksomhet, sier Hagen.

Rødts leder Bjørnar Moxnes minner om at utgangspunktet for mandatet til etaten var at de skulle utrede og skrive en søknad om OL.

- Ikke at de skulle bruke millioner av kroner på en kampanje for ja-siden, sier han.

Oslo kommunes OL-etat har fram til nå brukt nærmere 225 millioner kroner hvis man regner med midlene som ble bevilget for hele 2014.

Marianne Borgen (SV) leder komiteen som har ansvar for idretten i kommunen. Hun sier at hun vil ta initiativ til en åpen debatt i bystyret om søknaden.

Venstres byråd Hallstein Bjercke, som har hatt ansvaret for Oslos OL-søknad, sier han ikke er negativ til en gjennomgang.

- Jeg er utrolig stolt av det arbeidet Oslo 2022 har gjort, og mener det vil stå seg i enhver gransking, sier han til Klassekampen.

(NTB)