Hagen vraket som vikarbyråd

Høyre sa nei til Carl I. Hagen som vikar for eldrebyråd Sylvi Listhaug (Frp) i Oslo.

FIKK NEI: Høyre sier nei til at Carl I Hagen skal vikariere som eldrebyråd for Sylvi Listhaug i Oslo. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
FIKK NEI: Høyre sier nei til at Carl I Hagen skal vikariere som eldrebyråd for Sylvi Listhaug i Oslo. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre ønsker seg ikke Carl I. Hagen som vikar for eldrebyråd Sylvi Listhaug (Frp). - Overraskende, sier fylkesleder i Oslo Fremskrittsparti, Christian Tybring-Gjedde.

- Vi har jobbet lenge for at Hagen skulle overta for Lysthaug når hun er i permisjon. At Høyre takker nei til en supervikar av Hagens kaliber, er ikke daglig kost, sier Tybring-Gjedde.

Byråden for helse og eldreomsorg går ut i svangerskapspermisjon i januar. Da hun var ute i permisjon i 2008, ble Jøran Kallmyr konstituert som byråd. Han satt den gangen i bystyret. Da ble Kallmyr en av fem menn blant sju byråder.

Nettopp kjønn er grunnen til at Høyre ikke vil ha Hagen. For å sikre kjønnsbalansen, må Listhaugs vikar være en kvinne.

- Det er ikke mulig å utnevne en mann. Byrådet må bestå av minst tre kvinner, det følger helt eksplisitt av kommuneloven, sier byrådsleder Stian Berger Røsland (H) til TV 2.

Hagen er også skuffet, men sier politikk er viktigere enn person.

- Jeg hadde gledet meg til å jobbe for de eldres sak og hadde mange ideer og planer for hvordan jeg kunne fylle rollen som vikarbyråd. Derfor er jeg selvsagt litt skuffet over at jeg er sett på som uaktuell, men politikken er uansett mye viktigere, sier Carl I. Hagen.
(NTB)