Hagen vurderte å bryte med Frp: – Jeg var så forbannet

Frosset ut og satt på gangen.

Oslo  20150914:     Valg15 . kommunevalg 2015 .  Frps Carl I. Hagen på partiets valgvake på Grand Hotel i Oslo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Oslo 20150914: Valg15 . kommunevalg 2015 . Frps Carl I. Hagen på partiets valgvake på Grand Hotel i Oslo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Frosset ut og satt på gangen. Så skuffet og sint var Carl I. Hagen på ledelsen i Fremskrittspartiet at han i 2012 var på nippet til å melde seg ut.

- Jeg var så forbannet at jeg i flere dager tenkte tanken på å forlate partiet jeg hadde viet mitt liv til, sier Hagen i boka «Frp – rett fra levra», som presenteres tirsdag.

Forfatter Gunnar Ringheim, til daglig journalist i Dagbladet, skriver i forordet at Frp var i dyp krise halvannet år før valget i 2013. Det betente forholdet mellom Carl I. Hagen og etterfølgeren Siv Jensen var blant det som skapte problemer.

- Det er vanskelig for Siv Jensen å kommentere en bok hun ikke har lest, sier Frp-lederens statssekretær André R. Kolve til NTB.

Ydmyket

Partiformannen gjennom nesten 30 år sier han ble satt på gangen da han gikk av som leder i 2006.

- Jeg føler ikke samme glede ved å være til stede på landsmøtene lenger. Jeg drar dit fordi jeg må, sier Hagen i et av de skriftlig godkjente sitatene som gjengis i boka.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer