Hagen-saken:

Hagens barn tar oppgjør med politiet i brev

I et hittil ukjent brev skrevet av et av barna til Tom og Anne-Elisabeth Hagen, får politiet sterk kritikk for flere forhold.

SIKTET: Milliardær Tom Hagen er siktet for drap eller medvirkning til drap på kona Anne-Elisabeth Hagen. Hun ble angivelig kidnappet 31. oktober 2018. Foto: Torbjørn Olsen / GD / NTB Scanpix
SIKTET: Milliardær Tom Hagen er siktet for drap eller medvirkning til drap på kona Anne-Elisabeth Hagen. Hun ble angivelig kidnappet 31. oktober 2018. Foto: Torbjørn Olsen / GD / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det skriver TV 2.

Brevet, som ble skrevet i oktober i fjor, ble vurdert sendt til Riksadvokaten. Dette skjedde imidlertid ikke fordi familien opplevde å ha fått forsikringer om at Tom Hagen ikke var mistenkt for å være tilknyttet forsvinningen.

I brevet som TV 2 har fått tilgang til, hevdes det blant annet at politiet, angivelig ved en feil, har gitt seg ut for å være Tom Hagen og at de har kommunisert med motparten i strid med familiens ønsker.

Barna anklager også politiet for å ha avlyttet telefonene deres mot deres vilje. Det hevdes i tillegg at politiet har vridd på opplysninger som barna har gitt i avhør.

Øst politidistrikt er blitt forelagt anklagene og kritikken som fremgår i brevet. I en epost til kanalen skriver politiadvokat Haris Hrenovica blant annet følgende:

«Helt fra starten har vi hatt en bred etterforskning med flere ulike hypoteser. Det er bevismaterialet som til enhver tid styrker og svekker hypotesene. Politiet forstår at familien opplever etterforskningen som krevende, særlig i den fasen vi er i nå.»

Han understreker at politiet er i en fase av etterforskningen der det er begrenset hva de kan kommentere og at de ikke ønsker å ha en dialog med de pårørende gjennom mediene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer