Hagens drømmer

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FREMSKRITTSPARTIET hadde lagt nattas valgvake til Wallmanns Salonger på vestsiden av Akerselva. Feststemte Frp-ere satt oppover i den blodrøde salongen som jublende måker på et fuglefjell, med magene full av saltstenger og biff stroganoff.

Men den voldsomme jubelen-i-taket lot vente på seg. De første timene klappet de pliktoppfyllende og taktfast bare når kameraene feide over lokalet. Selv steppende og syngende kelnere, løftet stemningen. Selv ikke hånlatter og høylytt skadefro over Høyres, og ikke minst Kjell Magne Bondeviks unnvikende bortforklaringer, skapte den store stemningen. Selv ikke da en strålende opplagt Siv Jensen klatret opp på scenen i sine brune, høyhælte støvletter og takket fotfolket for en formidabel innsats, var applausen annet enn spredt og forsert.

NEI, EKSPLOSJONEN kom først seinere på kvelden, da Frp fortsatte å jafse til seg prosenter, og stadig nye resultater viste at partiet er blitt storebror på høyresiden.

Klokka sju minutter på halv ti dundret «We are the Champions» over høyttalerne. Rød, blå og hvit konfetti falt fra taket og inn i salongen albuet en seierssikker kong Carl seg. Foran trampeklappende partikolleger fortalte han om sine drømmer. Gjøre det beste valget noensinne som partileder og at Fremskrittspartiet «i dette århundret skal bli det som Arbeiderpartiet var i det foregående århundre».

DREVENT POSERTE han for fotografene før han ble skulderklappet og håndhilst til bordet der Eli ventet. Der knasket partilederen i seg ei selleristang.

-  Vi er et optimistisk parti, sa Carl I. Hagen til partikollegene, og lovet at uansett utfall av nattas opptelling, skulle Fremskrittspartiet bli et ledende opposisjonsparti.

-  Og vi skal bli det ledende ikke-sosialistiske partiet i 2009 og i 2013.

HAGENS HÆR er i siget. I 1993 stemte 6,3 prosent Fremskrittspartiet, i 1997 var andelen 15,3 og i 2001 14,6. Og i natt vaket de rundt 20-tallet. Følger de kurven sin, som det heter, vil annenhver nordmann stemme Frp i 2048.

Da er Carl I. Hagen 104 år.

Og Siv Jensen 69.

Men mye kan skje før det.

HANS TREDJE DRØM drøm var følgende: At han en gang skulle få opplevelsen av å komme på et landsmøte i Fremskrittspartiet og bli tatt imot av landets statsminister.

Med rullator eller i rullestol.