FÅR IKKE VERV: Frp-nestor Carl I. Hagen har lenge ønsket seg en plass i Nobelkomiteen. I dag ble det klart at han ikke får ønsket sitt innfridd denne gangen heller. Foto: Jørn H Moen
FÅR IKKE VERV: Frp-nestor Carl I. Hagen har lenge ønsket seg en plass i Nobelkomiteen. I dag ble det klart at han ikke får ønsket sitt innfridd denne gangen heller. Foto: Jørn H MoenVis mer

Hagens nobeldrøm knust 

Carl I. Hagens drøm om en plass i Nobelkomiteen blir heller ikke denne gang oppfylt siden partifellen Inger-Marie Ytterhorn ønsker å fortsette.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter 18 år som medlem av Nobelkomiteen måtte Ytterhorn ha en tenkepause før hun konkluderte. Nå er svaret klart:

76-åringen sier til Aftenposten at hun ønsker en ny periode i komiteen som tildeler Nobels fredspris.

– Jeg treffer mange spennende mennesker. Og det er fremdeles et spennende arbeide, sier Ytterhorn til avisen.

Hagen (73) sa til NTB i forrige uke at han ønsket å gå inn i Nobelkomiteen – hvis Ytterhorn ikke skulle ta gjenvalg. Etter det NTB forstår, skal Hagen selv ha meldt sin interesse for vervet kort tid etter stortingsvalget. Nå er det et åpent spørsmål om den tidligere Frp-formannen vil utfordre Ytterhorn eller ikke:

– Jeg har ingen kommentar, lyder Hagens korte svar på NTBs spørsmål om han fortsatt ønsker seg en plass i Nobelkomiteen etter at Ytterhorn har varslet sin interesse for å fortsette.

Også i 2011 var den tidligere Frp-lederen ute etter en plass i Nobelkomiteen. Da trakk Hagen seg som partiets eldregeneral etter at han ble vraket i avstemningen i Frps stortingsgruppe.